În Duminica a XVIII-a după Rusalii a avut loc ridicarea în rang de Arhiepiscopie a Episcopiei Dunării de Jos şi ridicarea în rang de Arhiepiscop a Preasfintitului Casian Episcopul Dunării de Jos.

Sfânta Liturghie arhierească şi ceremonia de ridicare în rang de Arhiepiscop, a fost oficiată de Preafericitul Părinte Daniel Patriarhul României, alături de 21 de ierarhi membri ai Sfântului Sinod, în catedrala episcopală din Galati. A participat ca oaspete şi Mitropolitul Corintului, Înaltpreasfinţitul Părinte Dionisie.

La evenimentele desfăşurate în Episcopia Dunării de Jos, a participat şi Preasfintitul Părinte Corneliu, Episcopul Huşilor.

La finalul Sfintei Liturghii, PS Corneliu, Episcopul Huşilor, a citit Tomosul patriarhal prin care s-a vestit hotărârea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române şi s-a făcut cunoscut tuturor clericilor şi credincioşilor înălţarea Episcopiei Dunării de Jos la rangul de arhiepiscopie, cu titulatura Arhiepiscopia Dunării de Jos, precum şi ridicarea Preasfinţitului Părinte Casian în demnitatea de Arhiepiscop al Dunării de Jos.