Duminică, 24 decembrie, în Ajunul Nașterii Domnului, credincioșii Parohiei Pogoneşti, păstoriți de părintele Vasile - Mihăiţă Maximoiu, au trăit momente de mare bucurie duhovnicească prilejuite de prezenţa Preasfințitului Părinte Ignatie, Episcopul Huşilor, în biserica parohială cu hramul „Sfântul Nicolae”.

Încă de la primele ore ale dimineții, credincioşii din Pogoneşti, mulţi dintre ei îmbrăcaţi în costume populare, i-au adresat bun venit în mijlocul lor Preasfinţitului Părinte Episcop Ignatie. Biserica a fost neîncăpătoare pentru cei ce au participat la Sfânta Liturghie oficiată de Ierarhul Hușilor, care a ţinut un cuvânt de învăţătură duhovnicesc și plin de emoţie, despre credința ce trebuie „predată - transferată de la o generaţie la alta ca semn al continuităţii noastre pe aceste meleaguri”.

Plecând de la perioada de pregătire practică a creştinilor din zilele premergătoare Crăciunului „pentru primirea celor ce vestesc Naşterea Mântuitorului”, Preasfințitul Ignatie a semănat în inimile celor prezenţi „nevoia de pregătire duhovnicească prin credinţă, spovedanie şi împărtăşanie pentru sărbătoarea Naşterii Domnului nostru Iisus Hristos, deschizându-ne inima şi sufletul nostru ... şi în loc de darurile aduse de magii Pruncului Iisus, noi să aducem faptele cele bune, izvorâte din credinţa noastră sinceră ...”

La finalul Sfintei Liturghii, credincioşii pogoneşteni - mari şi mici - au colindat pe toţi cei prezenţi. Grupul „Răzeşii din Pogoneşti”, condus de domnul învăţător Dumitru Andrei a susţinut un concert de colinde, în care au fost prezentate şi colinde specifice ţinutului Pogoneşti. Concertul s-a încheiat cu programul de colinde al Ansamblului de copii „Doiniţa” - Pogoneşti, coordonat şi condus de doamna preoteasă Raisa Maximoiu.

Preasfinţia Sa a felicitat personal pe fiecare component al Grupului „Răzeşii din Pogoneşti”, dar şi pe fiecare copil din Ansamblul „Doiniţa”- Pogoneşti, cărora le-a oferit iconițe şi daruri din „desaga lui Moş Crăciun”, adresându-le îndemnul de a continua această „sfântă şi frumoasă tradiţie pe care generaţia mai mare să o transmită generaţiilor ce vin”.