2018

Slujirile arhierești ale Preasfințitului Părinte Ignatie în zilele de 23 și 24 iunie

Sâmbătă 23 iunie, începând cu ora 18.00, Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, va participa, la invitația Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Teofan, la proclamarea locală a canonizării Sfântului Gheorghe Pelerinul, la Piatra Neamț.

Duminică, 24 iunie, de sărbătoarea Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul, Preasfinția Sa va participa, la invitația Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Pimen al Sucevei și Rădăuților, la hramul Catedralei Arhiepiscopale din Suceava.

O nouă campanie de donare de sânge finalizată cu succes la Protopopiatul Huşi

Marți, 12 iunie, la sediul Protopopiatului Huși, s-a desfășurat o nouă campanie umanitară de donare de sânge. Evenimentul, organizat în preajma zilei de 14 iunie - Ziua Internațională a Donatorului de Sânge, s-a derulat cu binecuvantarea Preasfințitului Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, la inițiativa preoților din Protopopiatul Husi, a polițiștilor de frontieră din județul Vaslui și cu sprijinul Fundației Culturale Delta.

Preasfințitul Ignatie: „Un om împăcat cu sine însuși niciodată nu declanșează conflicte în jurul său”

Joi, 07 iunie, Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica cu hramul „Sfântul Gheorghe” din municipiul Huși, în prezența tuturor preoților din protopopiatul Huși, ca prefață a primei conferințe semestriale din anul 2018.

Părintele arhimandrit Mina Dobzeu va fi înmormântat sâmbătă la Catedrala Episcopală din Huși

Trupul neînsuflețit al părintelui arhimandrit Mina Dobzeu a fost depus în Catedrala Episcopală din Huși, unde Preasfințitul Părinte Episcop Ignatie a oficiat slujba cuvenită.  

Potrivit rânduielii îndătinate, se va citi permanent din Psaltire, iar cei care vor dori să rostească o rugăciune și să aprindă o lumânare în memoria sa, vor putea veni, biserica rămânând deschisă.

Preasfințitul Ignatie: „Devenim proroci falși atunci când există o discrepanță, o prăpastie enormă, între ceea ce învățăm și ceea ce facem noi ca preoți, ca episcopi”

Marți, 5 iunie, Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica cu hramul „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Bârlad, cu prilejul întrunirii preoților din protopopiatul Bârlad la conferința semestrială.

Preasfinţitul Ignatie a premiat elevii olimpici de la disciplina Religie şi de la concursul Credinţă şi Cultură

Aproape 80 de copii cu rezultate excepţionale la disciplina Religie şi la Concursul interdisciplinar Credinţă şi Cultură, însoţiţi de profesorii îndrumători şi de părinţi, au participat la festivitatea de premiere de la Mănăstirea Ivăneşti, protopopiatul Vaslui.

Presfințitul Ignatie: „Tot ceea ce facem să fie ca sarea, adică să aibă capacitatea de a face față pericolului iminent al degradării noastre spirituale!”

Marți, 29 mai, Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a săvârşit Sfânta Liturghie în Catedrala Episcopală din Huși, cu prilejul absolvirii celor două clase a XII-a, profil Teologic și profil Filologic, de la Seminarul Teologic din Huși.

Premii la etapa națională a concursului interdisciplinar „Cultură și spiritualitate românească”

Interdisciplinaritatea este o provocare și o reusită pentru elevii din județul Vaslui. La Concursul național interdisciplinar română-religie „Cultură și spiritualitate românească” – etapa națională, desfășurat la Putna, elevii din județul Vaslui au avut rezultate bune. Tematica concursului a fost „Frumuseţea sacră a lumii“, competiţia desfăşurându-se pe două niveluri: nivelul claselor V-VI - „Natura între pământ şi cer“ şi nivelul claselor VII-VIII - „Omul între sacru şi profan“

Pagini

Subscribe to RSS - 2018