Bârlad

Preasfințitul Ignatie va sluji vineri Liturghia Darurilor mai înainte sfințite în parohia „Sfântul Dumitru” din Bârlad

Vineri, 09 martie, de Sărbătoarea Sfinților 40 de Mucenici din Sevastia, de la ora 16.00, Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, va sluji Sfânta Liturghie a Darurilor mai înainte sfințite în biserica parohiei „Sfântul Dumitru” din Bârlad, cu ocazia celui de-al doilea hram al sfântului lăcaș.

Slujire arhierească și hirotonie de preot în parohia Viișoara, Protopopiatul Bârlad

În duminica a XXXIII-a după Rusalii, Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a oficiat Sfânta Liturghie în biserica parohiei Viișoara, Protopopiatul Bârlad, cu acest prilej săvârșind și hirotonia întru preot a diaconului Cristian Roșu, numit paroh al acestei comunități.

Ierarhul Huşilor a oferit Sfântul Antimis bisericilor din Bârlad

În după-amiaza zilei de 24 ianuarie, după participarea la manifestările prilejuite de sărbătorirea a 159 de ani de la Unirea Principatelor Române, Preasfinţitul Părinte Ignatie, Episcopul Huşilor, însoţit de părintele Vasile Lăiu, protopop al Protopopiatului Bârlad, a vizitat mai multe biserici din municipiul Bârlad, întâlnindu-se cu preoţii parohi şi oferindu-le fiecăruia Sfântul Antimis.

Ajunul Crăciunului prăznuit prin Liturghie arhierească la Pogonești

Duminică, 24 decembrie, în Ajunul Nașterii Domnului, credincioșii Parohiei Pogoneşti, păstoriți de părintele Vasile - Mihăiţă Maximoiu, au trăit momente de mare bucurie duhovnicească prilejuite de prezenţa Preasfințitului Părinte Ignatie, Episcopul Huşilor, în biserica parohială cu hramul „Sfântul Nicolae”.

Preasfințitul Părinte Ignatie a prezidat conferința semestrială a preoților din Protopopiatul Bârlad

Luni, 4 decembrie, a avut loc la Bârlad conferinţa semestrială a preoților Protopopiatului Bârlad. Conferinţa a fost precedată de oficierea Sfintei Liturghii de către Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Huşilor, la biserica „Sfântul Dumitru” din Bârlad.

Preasfinţitul Părinte Ignatie, Episcopul Huşilor, în mijlocul credincioşilor din Bârlad

Cu prilejul sărbătorii „Intrării Maicii Domnului în Biserică”, Preasfinţitul Părinte Ignatie, Episcopul Huşilor, a oficiat Sfânta Liturghie la biserica Vovidenia din Bârlad, răspunzând invitaţiei făcută de preoții Florin Chireac-Pavliuc şi Ciprian-Petru Căpriţă.

Pagini

Subscribe to RSS - Bârlad