Husi

Oferta educațională a Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur” - Huși

Pentru anul școlar 2018-2019 Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur” - Huși  propune două clase a IX-a de liceu, după cum urmează :

  • clasa a IX-a, profil umanist, specializarea filologie (28 locuri);
  • clasa a IX-a, profil teologic, specializarea teologie ortodoxă (28 locuri).

Perioada înscrierilor, tematica, și actele necesare se regăsesc în documentul atașat mai jos.

Preasfinţitul Ioan Casian, Episcopul Ortodox Român al Canadei va sluji la Catedrala Episcopală din Huşi

În data de 11 februarie, în Duminica Înfricoşătoarei Judecăţi, la invitaţia Preasfinţitului Părinte Ignatie, Episcopul Huşilor, Preasfinţitul Părinte Ioan Casian, Episcopul Ortodox Român al Canadei, va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală din Huşi.

Preasfinţitul Ignatie: "Să încercăm să nu ratăm niciodată întâlnirea cu Dumnezeu, mai ales cea prin Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie!"

În Duminica a XXVIII-a după Rusalii, Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica „Înălțarea Domnului” din municipiul Huși.

Întronizarea PS Ignatie Trif, noul Episcop al Hușilor

În data de 22 octombrie 2017, la Huși, va avea loc întronizarea noului Episcop al Hușilor, Preasfințitul Ignatie Trif. Slujba Sfintei Liturghii va începe la ora 09.00 și va fi oficiată pe o scenă amplasată în curtea catedralei episcopale din Huși de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Teofan al Moldovei și Bucovinei, înconjurat de un sobor de ierarhi, preoți și diaconi.

La eveniment, presa va avea acces, în spațiul special amenajat, pe baza legitimațiilor de serviciu. Evenimentul va fi transmis în direct de portalul doxologia.ro.

Pagini

Subscribe to RSS - Husi