inaltarea domnului

Slujirile arhiereşti ale Preasfinţitului Părinte Ignatie de Praznicul Înălţării Domnului

Miercuri, 16 mai, de la ora 17.00, Preasfinţitul Părinte Ignatie, Episcopul Huşilor, va oficia Slujba Vecerniei unită cu Litia la biserica "Înălţarea Domnului" din municipiul Huşi, cu ocazia hramului sfântului lăcaş.

Joi, 17 mai, Preasfinţia Sa va participa,alături de mai mulţi ierarhi, membri ai Sinodului Mitropolitan, la Sfânta Liturghie oficiată la Mănăstirea Neamţ, cu prilejul hramului sfântului aşezământ.

Înălţarea Domnului – Ziua Eroilor, sărbătoare naţională a poporului român

La sărbătoarea Înălțării Domnului şi Ziua Eroilor din ziua de joi, 09 iunie 2016, după Sfânta Liturghie, vor fi oficiate slujbe de pomenire a eroilor neamului românesc în toate catedralele, bisericile, mănăstirile, cimitirele, troiţele şi monumentele închinate acestora din ţară şi străinătate. Apoi, la ora 12.00, clopotele bisericilor ortodoxe vor fi trase în semn de recunoştinţă faţă de eroii care s-au jertfit pentru neam, credinţă şi ţară. 

Joi, 21 mai 2015, Preasfințitul Corneliu va sluji la Mănăstirea Neamț

Joi, 21 mai 2015,  când Biserica prăznuiește Înălţarea Domnului și Sfinții Împărați Constantin și Elena, Preasfinţitul Părinte Corneliu, Episcopul Huşilor, va sluji la Mănăstirea Neamţ, care îşi va sărbători hramul, alături de un sobor de ierarhi, preoţi şi diaconi, condus de Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.

 

Înălţarea Domnului – Ziua Eroilor, sărbătoare naţională a poporului român

Joi, 29 mai 2014, la sărbătoarea Înălţării Domnului, după Sfânta Liturghie, vor fi oficiate, slujbe de pomenire a eroilor neamului românesc în toate catedralele, bisericile, mănăstirile, cimitirele, troiţele şi monumentele acestora din ţară şi străinătate. La orele 12.00, clopotele tuturor locaşurilor de cult ortodoxe vor fi trase în semn de recunoştinţă faţă de eroii care s-au jertfit pentru neam, credinţă şi ţară. 

Subscribe to RSS - inaltarea domnului