inmormantare

Părintele Nicolae Maniu de la parohia Tătărăni a trecut la cele veșnice

În ziua de 11 mai 2018, s-a stins din viață preotul Nicolae Maniu, paroh al Parohiei Tătărăni, Protopopiatul Huși. Depus încă de vineri seara în biserica parohială din Tătărăni,  părintele a fost înmormântat duminică, 13 mai 2018. Slujba de înmormântare a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, înconjurat de un sobor numeros de preoți.

Precizări ale Patriarhiei Române cu privire la câteva momente din timpul funeraliilor Regelui Mihai I al României

În cadrul ceremoniilor religioase oficiate cu prilejul înmormântării Regelui Mihai I al României vor exista trei momente în care vor fi trase clopotele catedralelor, mănăstirilor şi bisericilor din întreaga ţară, după cum urmează:

Înmormântarea IPS Eftimie Luca, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului

Ieri, 06 noiembrie 2014, credincioșii și preoții din Arhiepiscopia Romanului și Bacăului și-au luat rămas bun de la Arhiepiscopul Eftimie Luca. În cursul dimineții, la Catedrala arhiepiscopală din Roman programul liturgic a început cu slujba Utreniei şi a continuat cu slujba Sfintei Liturghii oficiată de către Înaltpreasfințitului Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei împreună cu mai mulţi ierarhi membrii ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Apoi, în jurul orei 11:00 a început slujba înmormântării Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Eftimie. La aceste evenimente a luat parte și Preasfințitul Părinte Corneliu, Episcopul Hușilor.

Subscribe to RSS - inmormantare