IPS Teofan

Cuvânt al IPS Teofan la întronizarea ca Episcop al Hușilor a PS Ignatie

Rugăm pe Dumnezeu, a Cărui „făptură suntem, zidiți în Hristos Iisus”, să întărească arhiereii și preoții Bisericii spre slujirea poporului cel dreptcredincios cât mai aproape de ceea ce El, Dumnezeu, așteaptă de la noi. Îl rugăm să ne ierte pentru slăbiciunile și neputințele noastre, precum și pentru toate smintelile care aduc tulburare, nedumerire și confuzie între credincioși. Nădăjduim în iertarea și mila lui Dumnezeu, ne încredințăm iubirii Sale nețărmurite, așteptăm arătarea tainei Împărăției Sale și rugăm să aibă sub oblăduirea Sa pe robul Său Ignatie, Episcopul Hușilor dimpreună cu toți preoții, monahii, monahiile și dreptcredincioșii creștini din această binecuvântată Eparhie.

În Duminica a 14-a după Rusalii, Preasfințitul Corneliu va participa la resfinţirea bisericii „Sfântul Nicolae“ a Mănăstirii Popăuți din Botoșani

În Duminica a 14-a după Rusalii - 6 septembrie 2015, Preasfințitul Părinte Corneliu, Episcopul Hușilor, va participa la resfinţirea bisericii „Sfântul Nicolae“ a Mănăstirii Popăuți din Botoșani, eveniment care va fi oficiat sub protia Înaltpreasfinţitului Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iaşilor şi Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.

Preasfințitul Părinte Corneliu a participat la hramul istoric al Catedralei mitropolitane din Iași

Catedrala Mitropolitană din Iaşi, cel mai mare sfânt locaş din capitala Moldovei, şi-a sărbătorit luni, 2 februarie 2015, hramul istoric - praznicul împărătesc al Întâmpinării Domnului. Slujbele marii sărbători, ce au debutat duminică seară cu Privegherea, au fost oficiate de Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, înconjurat de un sobor de ierarhi, preoţi şi diaconi şi în prezenţa a sute de credincioşi veniţi din toată Moldova, dar şi din alte zone ale ţării.

Subscribe to RSS - IPS Teofan