Patriarhul Romaniei

Îndemn la rugăciune, disciplină și unitate bisericească

În zilele de 27 şi 28 iulie 2017, a avut loc la Reşedinţa Patriarhală din Bucureşti o şedinţă de lucru a Comisiei pentru statut şi regulamente a Bisericii Ortodoxe Române, prezidată de Patriarhul României. Au fost studiate prevederile statutare şi regulamentare privind disciplina clerului de toate gradele: diaconi, preoți şi episcopi.

Proclamarea canonizării sfinţilor putneni

Duminică, 14 mai 2017, va avea loc la Mănăstirea Putna proclamarea solemnă a canonizării sfinţilor putneni: Iacob Putneanul, Mitropolitul Moldovei, şi Cuvioşii Sila, Paisie şi Natan, în prezenţa Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române înconjurat de un sobor de arhierei, din care va face parte şi ierarhul nostru, Preasfinţitul Părinte Corneliu, Episcopul Hușilor.

Adunarea Națională Bisericească la final. Patriarhul României: Mulțumim clerului și credincioșilor care iubesc Biserica și lucrează pentru unitatea ei

La Palatul Patriarhiei din București s-a desfășurat în 8 februarie 2017 ședința anuală a Adunării Naționale Bisericești. Patriarhul Daniel a prezidat lucrările.

Patriarhul României la Întâlnirea Tinerilor Ortodocşi din Europa

Întâlnirea Tinerilor Ortodocşi din Europa debutează vineri, 04 septembrie 2015, la Cluj-Napoca. Evenimentul, organizat de Asociaţia Tinerilor Creştini Ortodocşi, filiala Cluj, în parteneriat cu Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului, va fi o premieră pentru întreaga lume ortodoxă, fiind aşteptaţi să participe peste 6000 de tineri din ţară și străinătate.

 

Pagini

Subscribe to RSS - Patriarhul Romaniei