Preasfinţitul Corneliu

Hotărâri ale Sfântului Sinod privind situația Episcopiei Hușilor

În duh de rugăciune şi cu multă responsabilitate pentru pacea şi unitatea Bisericii, în zilele de 17 şi 18 august 2017, Sfântul Sinod şi Sinodul Permanent ale Bisericii Ortodoxe Române s-au întrunit în şedinţe de lucru şi au aprobat cu unanimitate de voturi o serie de completări şi amendamente la Statul de organizare şi funcționare a Bisericii Ortodoxe Române şi la Regulamentul autorităților canonice disciplinare şi al instanțelor de judecată, mai ales privitoare la examinarea acuzaţiilor (sesizărilor), cercetarea şi judecarea ierarhilor.

Totuşi, s-a constatat că parcurgerea tuturor etapelor statutare şi regulamentare noi privind desfăşurarea unui proces canonic bisericesc poate dura mai multe luni, fapt care ar prelungi foarte mult situaţia de incertitudine din eparhia Huşilor.

În acest context, Preasfinţitul Părinte Episcop Corneliu, deşi se consideră nevinovat, totuşi, pentru pacea şi binele Bisericii, a hotărât să se retragă din slujirea de Episcop al Huşilor şi să rămână în ascultare deplină faţă de Sfântul Sinod.

Învierea din morți a Domnului, lumina sufletelor noastre (Scrisoare pastorală la Învierea Domnului - 2017)

† CORNELIU

prin harul lui Dumnezeu, Episcop al străvechii Episcopii a Hușilor,

Slujitorilor Mântuitorului Iisus Hristos, din parohii și mãnãstiri, precum și tuturor ortodocșilor creștini: Har, bucurie și milã de la Biruitorul morții, iar de la noi, nezdruncinatã mãrturisire!

Biserica „Sf. M. Mc. Gheorghe și Sf. Sfințit Mc. Corneliu Sutașul” din parohia Corni-Albești va fi sfințită duminică

În data de 29 mai, în duminica a V-a după Paști, Preasfințitul Părinte Corneliu, Episcopul Hușilor va sfinți biserica cu hramurile „Sf. M. Mc. Gheorghe și Sf. Sfințit Mc. Corneliu Sutașul” din parohia Corni-Albești, comuna Albești, Protopopiatul Huși, ctitorie a Preasfinției Sale.

Canonul Sfântului Andrei Criteanul la Catedrala Episcopală din Huși

La Catedrala Episcopală din Huși, Preasfințitul Părinte Corneliu, Episcopul Hușilor, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi a săvârșit în prima zi a Postului  Mare slujba Pavecerniței Mari unită cu Canonul cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul. În primele patru zile ale Postului Mare se săvârșește această rânduială de slujbă în toate bisericile și mănăstirile, la Catedrala Episcopală începând cu orele 16.00.

Pagini

Subscribe to RSS - Preasfinţitul Corneliu