sfintire biserica

Duminică, 13 mai 2018, Preasfinţitul Părinte Ignatie, Episcopul Huşilor, va sfinţi biserica cu hramurile "Sf. Împărați Constantin și Elena și Sf. Mare Mucenic Gheorghe" din localitatea Grăjdeni

În Duminica a VI-a după Paști (a vindecării orbului din naștere), Preasfinţitul Părinte Ignatie, Episcopul Huşilor, înconjurat de un ales sobor de preoţi şi diaconi, va sluji în localitatea Grăjdeni, Protopopiatul Bârlad. Slujba arhierească este prilejuită de sfinţirea noii biserici parohiale cu hramurile "Sf. Împărați Constantin și Elena și Sf. Mare Mucenic Gheorghe".

Preasfinţitul Ignatie: „A nu înseta niciodată, din punct de vedere duhovnicesc, înseamnă să găseşti sensul vieţii tale, rostul tău pe acest pământ”

În Duminica a V-a după Paşti, (a Samarinencei) Preasfinţitul Părinte Ignatie, Episcopul Huşilor, a săvârşit slujba de sfinţire a bisericii noi a parohiei Lunca Banului II, protopopiatul Huşi.

Preasfințitul Corneliu va participa la sfințirea Catedralei copiilor Sfântul Sava din municipiul Buzău

În zilele de 10 și 11 octombrie 2015, Preasfințitul Părinte Corneliu, Episcopul Hușilor, va efectua o vizită frățească în Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei, la invitația Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ciprian. Cu acest prilej, Preasfinția Sa va participa la manifestările prilejuite de sfințirea bisericii Sfântul Sava din Buzău, important edificiu bisericesc din urbea Buzăului, cunoscut și sub denumirea de Catedrala copiilor.

Duminică, 04 octombrie 2015, Preasfințitul Corneliu va sfinți biserica filială din Focșa, comuna Lunca Banului

În ziua de 04 octombrie 2015, în Duminica a 19-a după Pogorârea Sfântului Duh, Preasfințitul Părinte Corneliu, Episcopul Hușilor, va sluji în Parohia Oțetoaia, comuna Lunca Banului, din cadrul Protopopiatului Huși. Programul religios va cuprinde sfințirea bisericii filiale din satul Focșa cu hramul „Nașterea Maicii Domnului”, după care se va oficia Sfânta Liturghie arhierească.

Duminică, 5 iulie 2015, Preasfințitul Corneliu va sfinți biserica parohială din Schineni, județul Vaslui

În ziua de 05 iulie 2015, în Duminica a 5-a după Pogorârea Sfântului Duh, Preasfințitul Părinte Corneliu, Episcopul Hușilor, va sluji în Parohia Schineni, din cadrul Protopopiatului Bârlad. Programul religios va cuprinde sfințirea bisericii cu hramul „Sf. Pantelimon”, după care se va oficia Sfânta Liturghie arhierească.

„Înălţarea crucii unei biserici reprezintă semnul biruinţei“ (GALERIE FOTO)

Credincioşii din judeţul Vaslui au participat în număr mare la sfinţirea Bisericii „Adormirea Maicii Domnului“ - Crasna, Protopopiatul Huşi, judeţul Vaslui. Slujba târnosirii a fost oficiată duminică, 11 mai 2014, de Preasfinţitul Corneliu, Episcopul Huşilor, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. Pr. paroh Ciprian Pilă, care este şi inspector eparhial al Episcopiei Huşilor, a primit distincţia de iconom stavrofor.

Pagini

Subscribe to RSS - sfintire biserica