slujire

Preasfinţitul Ignatie: „Păcatul este agentul dezbinării, care ne face pe fiecare dintre noi să nu fim uniţi, nici în noi înşine, nici în familie, nici la locul de muncă”

În Duminica a VII-a după Paşti, Preasfinţitul Părinte Ignatie, Episcopul Huşilor, a slujit, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Iosif, Sfânta Liturghie, în mijlocul comunităţii româneşti din Bristol, Marea Britanie.

Preasfinţitul Părinte Ignatie va participa la sfinţirea bisericii parohiei româneşti din Grenoble, Franţa

Sâmbătă, 19 mai, Preasfinţitul Părinte Ignatie, Episcopul Huşilor, va participa, la invitaţia şi cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Iosif, la sfinţirea bisericii parohiei româneşti din Grenoble, Franţa. Biserica, cu hramul "Toţi Sfinţii", a fost restaurată capital prin grija preotului şi a credincioşilor români, fiind de multe ori popas în activitatea misionară din diaspora a Preasfinţitului Părinte Episcop Ignatie.

Preasfințitul Ignatie: „Sfântul Gheorghe a avut puterea de a alege între cariera lui profesională și identitatea creștină”

De sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a slujit, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Andrei, în parohia Nicula, protopopiatul Gherla, județul Cluj.

Preasfinţitul Ignatie: "Atunci când noi Îl iubim pe Dumnezeu cu adevărat, primim mai mult decât am merita"

În Duminica a III-a după Paşti, a Femeilor Mironosiţe, Preasfinţitul Părinte Ignatie, Episcopul Huşilor, a participat, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Andrei, la sfințirea bisericii „Sfântul Apostol Toma” din cartierul clujean Mărăști, Protopopiatul Cluj II.

Slujirea arhierească a Preasfinţitului Părinte Episcop Ignatie în duminica a II-a după Paşti

În data de 15 aprilie, în Duminica a II-a după Paşti (a Sfântului Apostol Toma), Preasfinţitul Părinte Ignatie, Episcopul Huşilor, va sluji la Catedrala ortodoxă românească din Madrid, şi va participa la hirotonia întru Arhiereu a părintelui arhimandrit Teofil Roman, ales de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române Arhiereu vicar al Episcopiei Spaniei şi Portugaliei.

Unirea Basarabiei cu România aniversată la Negrești

Marți, 27 martie, începând cu ora 8.00, Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, va sluji în biserica cu hramul „Pogorârea Sfântului Duh” din Negrești, cu prilejul aniversării a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România. La acest eveniment va participa și o delegație din orașul Ștefan cel Mare, Republica Moldova, condusă de preotul Vadim Dimitrenco. Această manifestare se încadrează în seria de manifestări dedicate Anului Centenar de către Episcopia Hușilor.

Pagini

Subscribe to RSS - slujire