În a doua zi de Paşti, Preasfinţitul Părinte Ignatie, Episcopul Huşilor, a săvârşit Sfânta Liturghie în biserica cu hramul „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din municipiul Vaslui, fiind întâmpinat de numeroși credincioși din parohie, alături de preoții slujitori Adrian Chirvasă – Protopop al Protopopiatului Vaslui și Cosmin Gubernat – Consilier Cultural al Episcopiei Hușilor.

După citirea pericopei evanghelice, Ierarhul Huşilor a vorbit celor prezenţi despre modul în care trebuie înţeleasă şi asumată personal Învierea Domnului Hristos:

„Trăim Învierea ca un eveniment la care nu ne raportăm aşa cum se cuvine. Îl întelegem într-o cheie tradiţională, însă a trăi cu adevărat sărbătoarea Învierii Domnului presupune ceva mult mai profund.

În noaptea de Inviere suntem chemaţi să luăm lumină. Din păcate, luăm lumina dar decidem să trăim în întuneric.(...) Învierea lui Hristos trebuie să devină şi învierea noastră, iar pentru aceasta trebuie să vedem Învierea. Vederea este mai tare decât credinţa. Trebuie să facem un salt duhovnicesc de la credinţă la vedere.

Cum putem face aceasta, de vreme ce acest lucru s-a petrecut în taină?

Femeile mironosiţe sunt cele care ne învaţă cum putem să înviem împreună cu Hristos. În Evanghelie ni se spune că femeile mironosite au fost întâmpinate de un înger la mormânt, iar piatra fusese dată la o parte ca un fulger. Ca să putem deveni oameni ai Învierii, avem nevoie de acest fulger al harului lui Dumnezeu care să ne trezească la realitate, care să ne „electrocuteze” spiritual, să ne facă o mică spărtură în conştiinţă, să ne spune cine suntem, cum suntem şi în ce stare spirituală suntem. Apoi, avem nevoie de curăţenie spirituală în gândurile şi simţirile noastre, căci păcatul este cel care te opacizează, te învaţă să te ascunzi. Mai avem nevoie de slujire, de rugăciune şi de laudă adusă lui Dumnezeu. Când faci aceste lucruri, Hristos Însuşi este Cel care te va întâmpina.”

După Sfânta Liturghie, Părintele Episcop Ignatie a săvârşit Taina Sfântului Botez pentru cel mai mic membru al familiei părintelui diacon Cătălin Corogeanu, slujitor la Catedrala Episcopală din Huşi.