În Duminica după Înălţarea Sfintei Cruci, Preasfintitul Părinte Corneliu, Episcopul Huşilor, înconjurat de un sobor impresionat de preoţi si diaconi, a oficiat slujba de sfinţire a bisericii cu hramul “Izvorul Tămăduirii” din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui.
Manifestãrile au început încă de sâmbătă seara prin oficierea slujbei vecerniei, iar ieri dimineaţă, începând cu orele 08,00 s-a oficiat slujba utreniei.
La orele 09,00 după sosirea Preasfinţitului Corneliu, s-a săvârşit slujba de sfinţire.
Slujba de sfinţire a fost urmată de Sfânta Liturghie, ce a fost oficiată pe un podium special amenajat lângă biserică şi la care au participat câteva mii de credincioşi, pacienţi şi cadre medicale.
În cursul Sfintei Liturghii, Preasfinţia Sa a hironit întru diacon un tânăr teolog şi întru preot pe diaconul Antohi Cristian pe seama parohiei Hoceni din Protopopiatul Huşi.
La finalul slujbei, Preasfinţitul Părinte Corneliu a adresat credincioşilor prezenţi un însufleţitor cuvânt de învăţătură, în care a vorbit credincioşilor despre semnificaţiile pericopei evanghelice, dar şi despre legătura dintre spital şi Biserică, ca fiind cele care au grijă de sănătatea trupească şi mai ales sufletească. De asemenea, Preasfinţia Sa a apreciat efortul părintelui Petru Vulpe şi al tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui important locaş de închinare.
Lucrările de construcţie ale acestei biserici au fost demarate în anul 2000, actualmente biserica este o adevărată capodoperă având stîlpi şi pardoseli din marmură, scaune şi catapeteasmă gravate din stejar, icoane din mozaic şi sticlă aurită.
În cursul zilei de ieri, s-a respectat tradiţia ce există în Biserica Ortodoxă ca în ziua de sfinţire credincioşii, bărbaţi şi femei, să poată intra în sfântul altar, pentru a se închina şi a săruta sfânta evanghelie, sfânta cruce şi sfânta masă.
În după amiaza zilei, Preasfinţia Sa a efectuat o vizită pastorală la mănăstirea Floreşti unde a cercetat şantierul de pictură al acestui sfânt locas, dar şi lucrările de reabilitare efectuate la Palatul egumenesc, construit în anul 1858.