Știri

17 Noiembrie 2017

Prima Sfântă Liturghie arhierească în Catedrala Ortodoxă Română din Madrid va fi oficiată sâmbătă, 18 noiembrie 2017. La eveniment va participa și Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor.

17 Noiembrie 2017

În dimineața zilei de 16 noiembrie, Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a oferit Sfântul Antimis și a slujit Sfânta Liturghie la biserica cu hramul „Sfântul Nicolae” din municipiul Huși. 

16 Noiembrie 2017

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Mitropolit Teofan, sâmbătă, 11 noiembrie 2017, a avut loc cea de-a IV-a ediţie a evenimentului „Tânărul ieşean“, organizat de ATOR Iaşi. Anul acesta, 200 de tineri au dezbătut tema: „De la echilibrul interior către echilibrul vieţii“.

16 Noiembrie 2017

În dimineata zilei de 14 noiembrie 2017, începând cu ora 09.00, Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a ajuns la Mănăstirea Mălinești, unde a oferit Sfântul Antimis și slujit Sfânta Liturghie.

15 Noiembrie 2017

În ziua de 13 noiembrie 2017, Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor a săvârșit slujba punerii pietrei de temelie pentru biserica cu hramul „Sf. Ap. Andrei”, care va fi construită în cartierul Dric al municipiului Huși.

14 Noiembrie 2017

În duminica a XXV-a după Rusalii Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a slujit Sfânta Liturghie la biserica cu hramul „Sfânta Treime” din Vaslui.

13 Noiembrie 2017

Sărbătoarea Sfântului Ioan Gură de Aur a fost marcată într-un mod deosebit la Huși, deoarece este ocrotitorul Seminarului Teologic din localitate. Astfel, la Catedrala Episcopală din Huși Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a săvârșit Sfânta Liturghie înconjurat de un sobor de slujitori alcătuit din profesori de la Seminarul teologic.

13 Noiembrie 2017

La ceas de Vecernie, duminică - 12 noiembrie 2017, Preasfinţitul Părinte Ignatie, Episcopul Huşilor însoţit de un sobor de preoţi de la parohiile de pe valea Puieştilor, a oficiat slujba de sfinţire a noului clopot al bisericii cu hramul „Sf. Cuv. Parascheva” din localitatea Vaduri, filie a Parohiei Iana. Această biserică trece printr-un amplu proces de restaurare şi rectitorire datorită domnului Grădinaru Gheorghe împreună cu familia, fiu al satului și membru în Adunarea Eparhială a Episcopiei Hușilor.

10 Noiembrie 2017

De sărbătoarea Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina, Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, înconjurat de un sobor de preoți, a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica ce poartă hramul sfântului din parohia Draxeni, protopopiatul Vaslui.

9 Noiembrie 2017

De sărbătoarea Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a săvârșit Sfânta Liturghie în parohia Dănești cu prilejul hramului bisericii din această localitate.

Numeroși enoriași, alături de părintele paroh Bogdan Apostu, l-au întâmpinat pe Ierarhul Hușilor, care, înainte de începerea slujbei a oferit sfântului locaș Sfântul Antimis.

Pagini

Subscribe to <span class="titlu-border">Știri</span>