În Duminica a III-a după Rusalii, Preasfinţitul Părinte Ignatie, Episcopul Huşilor, a slujit Sfânta Liturghie la biserica „Sfântul Andrei” din municipiul Bârlad.

În omilia rostită cu acest prilej, Preasfinţia Sa a arătat ce înseamnă cu adevărat încrederea în cuvintele Mântuitorului:

„Hristos ne învaţă că atunci când îţi lipsesc anumite lucruri de care ai mare nevoie, să crezi că El ţi le va da. E foarte greu, când tu nu ai nimic, să crezi lucrul acesta. Presupune o credinţă extraordinară. Şi Hristos ne dă cheia: „căutaţi mai întâi Împărăţia lui Dumnezeu şi dreptatea Lui, şi toate celelalte se vor adăuga”.  Aceste cuvinte presupun să ai încredere în El că te va ajuta să ieşi dintr-o situaţie limită, complicată, de răscruce.(...)

Nu vă pierdeţi liniştea, nu vă stresaţi de lucurile pe care Dumnezeu poate să vi le dăruiască. Faceţi cele ce ţin de voi ca oameni! De om ţine să înveţe, să fie educat, să facem lucrurile când trebuie să le facem, în termenele lor.

Sursa de nelinişte în viaţa noastră este că noi nu reuşim să fim punctuali cu ceea ce trebuie să facem. Dacă reuşim să avem o stare de punctualitate interioară, să facem lucrurile atunci când trebuie, nici mai devreme, nici mai târziu, să avem o rigoare la care să ţinem, nu vom avea nici stările acestea de îngrijorare care pot să devină o sursă de stres.”

În continuare, Ierarhul Huşilor a artat care este cheia împlinirii noastre ca oameni:

„Este atât de important să facem ceea ce ţine de potenţialul nostru ca oameni, si restul completează Dumnezeu. Activează tot potenţialul tău şi grija reuşitei las-o în voia lui Dumnezeu! Nu vom mai fi atât de tracasaţi, de plini de nelinişte.(...)

Hristos te învaţă care sunt priorităţile ca să te împlineşti ca om şi să nu trăieşti drama neliniştii. Caută-L mai întâi pe El în inima ta, fă voia Lui, şi celelalte vin de la sine.(...)

Dacă ai un ochi integru, dacă ai o privire sănătoasă, atunci vei avea şi o perspectivă corectă asupra vieţii, ştii unde să te poziţionezi ca să îţi rezolvi problemele cu care te confrunţi şi care sunt inerente în viaţa oricui.”