PS Ignatie

„FACEM O TRANSFUZIE DE VIAȚĂ PRIN ÎNVIEREA LUI HRISTOS”

Avem şansa, în acest interviu, să călătorim împreună cu Preasfinţitul Ignatie al Huşilor de la moartea la care ne atrage lumea aceasta la învierea la care ne cheamă Hristos. Suntem creaţi pentru viaţă, spune Preasfinţitul Ignatie, de aceea şi frica morţii a pus stăpânire pe lumea de azi, atât de îndepărtată de Dumnezeu, preferând cultura păcatului şi a morţii. În cuvintele ce urmează aflăm însă multă nădejde, căci Hristos a înviat, iar prin Învierea Lui a biruit moartea pentru toţi cei care Îl primesc în inimă pe El, Cel ce, smerit, „stă la ușă și bate”cf. Apoc. 3:20

Slujirea arhierească a Preasfințitului Părinte Ignatie în Duminica Mironosițelor și de Sărbătoarea Sfântului Gheorghe

În data de 22 aprilie, în Duminica a III-a după Paști (a Mironosițelor), Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, va participa, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Andrei, la sfințirea bisericii ”Sfântul Apostol Toma” din municipiul Cluj-Napoca.

De sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, Preasfinția Sa va sluji, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Andrei, în parohia Nicula, protopopiatul Gherla, județul Cluj.

Preasfinţitul Ignatie: „Învăţăm de la Maica Domnului să fim oameni de lumină prin tot ceea ce facem, fiecare gest la nostru să fie imprimat de lumină, de delicateţe, de nobleţe!”

În ziua sărbătorii Izvorului Tămăduirii, Preasfinţitul Părinte Ignatie, Episcopul Huşilor, a oficiat Sfânta Liturghie la Mănăstirea Bujoreni, protopopiaul Bârlad, cu prilejul hramului sfântului lăcaş. Răspunsurile liurghice au fost date de corul „Dignus est” al preoţilor din Episcopia Huşilor.

Preasfinţitul Ignatie: "când tu decizi să duci o viaţă în Hristos, frumoasă, autentică, să faci lumină în mintea ta!"

În după-amiaza zilei de joi, 12 aprilie,  începând cu ora 16.00, Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Huşilor, a oficiat slujba Vecerniei Mari, unită cu Litia, la biserica din curtea Spitalului Județean de Urgență Vaslui, care are ca hram sărbătoarea „Izvorul Tămăduirii”.

Slujirea arhierească a Preasfinţitului Părinte Episcop Ignatie în duminica a II-a după Paşti

În data de 15 aprilie, în Duminica a II-a după Paşti (a Sfântului Apostol Toma), Preasfinţitul Părinte Ignatie, Episcopul Huşilor, va sluji la Catedrala ortodoxă românească din Madrid, şi va participa la hirotonia întru Arhiereu a părintelui arhimandrit Teofil Roman, ales de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române Arhiereu vicar al Episcopiei Spaniei şi Portugaliei.

Pagini

Subscribe to RSS - PS Ignatie