PS Ignatie

Slujirile arhierești ale Preasfințitului Ignatie în zilele de 16 și 17 iunie

Sâmbătă, 16 iunie, Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, va săvârși slujba de sfințire a bisericii noi din localitatea Parpanița, protopopiatul Vaslui.

În data de 17 iunie, în Duminica a III-a după Rusalii, Preasfinția Sa va sluji în parohia „Sfântul Andrei” din municipiul Bârlad.

Preasfințitul Ignatie: „Fecioria presupune mintea integră care nu se lasă fisurată de patimi și păcat”

În seara zilei de miercuri, 13 iunie, Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a săvârșit slujba de Priveghere și Sfânta Liturghie la mănăstirea „Nașterea Maicii Domnului” – Alexandru Vlahuță, protopopiatul Bârlad. Răspunsurile la strană au fost date de corul psaltic „Macarie Ieromonahul" din Suceava, condus de dl. Daniel Maxemiuc.

Vizite arhierești în protopopiatul Vaslui

În după-amiaza zilei de marți, 12 iunie a.c., Preasfinţitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, însoţit de părintele protopop Adrian Chirvasă, a vizitat parohiile Brodoc, Rediu, Puşcaşi, Laza, Sauca, Oprişiţa şi Poieneşti, din protopopiatul Vaslui. Preasfinția Sa a fost întâmpinat de preoții parohi și de membrii comunităților parohiale cărora le-a oferit, în dar, Sfântul Antimis.

Preasfințitul Ignatie: „Când punem interesele noastre personale, meschine, mai presus de Hristos, El nu se lasă batjocorit”

În dimineața zilei de marţi, 12 iunie a.c., Preasfinţitul Părinte Ignatie, Episcopul Huşilor, a slujit Sfânta Liturghie în Capela Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui.

Preasfințitul Ignatie: „Chemările lui Dumnezeu îți descoperă ție, ca om, ceea ce poți face tu cel mai bine”

În Duminica a II-a după Rusalii, Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a participat, la invitația Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, la sfințirea bisericii „Sfântul Apostol Andrei” din Oradea.

Sfânta Liturghie arhierească în ziua înmormântării Arhimandritului Mina Dobzeu

Slujba înmormântării Părintelui Mina Dobzeu a fost precedată de Sfânta Liturghie, oficiată de Preasfinţitul Părinte Ignatie, Episcopul Huşilor. În timpul slujbei arhiereşti, încet-încet, locaşul de cult a început să se umple de ucenicii părintelui, dar şi de credincioşi veniţi din mai multe judeţe ale ţării, care au dorit să-şi ia rămas bun de la cel care le-a fost duhovnic, sfătuitor şi rugător înaintea lui Dumnezeu.

 

Pagini

Subscribe to RSS - PS Ignatie