Noul an școlar începe astăzi cu mai multă speranță pentru 1500 de copii din satele județului Vaslui, care au primit din partea Episcopiei Hușilor, prin Asociația „Filantropia Ortodoxă Huși” ghiozdane noi, pline cu rechizite.

Programul eparhial „Un ghiozdan pentru noul an școlar” se află la a IV-a ediție în Episcopia Hușilor. Programul se adresează copiilor și tinerilor proveniți din familii defavorizate și are în vedere, alături de bursele oferite de Centrul Eparhial Huși, prevenirea abandonului școlar.

„Prin programul eparhial „Un ghiozdan pentru noul an școlar”, derulat cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, am reușit și în acest an, cu ajutorul multor oameni de bine și cu sprijinul prietenilor Asociației „Filantropia Ortodoxă Huși”, din Timișoara, Alba, Turda, Cluj -Napoca, Câmpia Turzii, București, Anglia, Germania și Franța, să pregătim 1500 de ghiozdane complet echipate, pentru acei copii care provin din medii vulnerabile. Și pentru ei, prima zi de școală trebuie să fie o bucurie și să aibă încrederea că, prin educație, își pot face un rost frumos în viață”, a menționat părintele consilier eparhial Vladimir Beregoi, președintele Asociației Filantropia Ortodoxă Huși.

Copiii din Coroiesti, Mălușteni, Țuțcani, Docani, Stâncășeni,  Orgoiești, Fundu Văii, Albești, Davidești, Deleni, Grumezoaia, Hurduci, Oltenești, Râșești, Stroiești, Puntișeni, Ursoaia, Gârceni, Delești, Coșești, Ivănești, Telejna, Șerbotești, Ghermănești, Fălciu, Boțești și Drânceni, alături de 200 de copii din  Episcopia Basarabiei de Sud, au mers astăzi, în prima zi de școală, cu ghiozdane noi.

 

Ultimele articole