În perioada 18-20 august, 43 de tineri din Episcopia Hușilor au participat la cea de-a treia ediție a Întâlnirii Tinerilor Ortodocși din Moldova (ITOM), desfășurată la Iași. Tema ediției de anul acesta a fost: „Despre arta de a dărui și beneficiile generozității”.

Vineri, 18 august, cei peste 1500 de tineri participanți au asistat la deschiderea oficială a evenimentului. Festivitatea a debutat cu defilarea participanților din Mitropolia Moldovei și Bucovinei, din Republica Moldova și din Ucraina, urmată de o slujbă de Te Deum și alocuțiunile oficialităților și ale invitaților la eveniment. În continuare, tinerii au participat la primele sesiuni de lucru, desfășurate la patru licee din oraș, iar seara la conferința susținută de părintele prof. univ. dr. Constantin Necula, în Amfiteatrul Grădinii Botanice din Iași.

Sâmbătă, 19 august, au avut loc conferințele de tip „TedX”, susținute de: lect. dr. Bogdan Neculau, arhim. Nicodim Petre, Andrei-Nicolae Mihai, Oana Maxim și Teodora-Diana Paul. Seara, tinerii au fost prezenți la concertul Inimo, organizat de Fundația „Glasul vieții”, coordonată de părintele Dan Damaschin.

Duminică, 20 august, participanții au luat parte la Sfânta Liturghie, oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, împreună cu Preasfințitul Părinte Antonie, Episcop de Bălți, la Catedrala Mitropolitană din Iași.

În continuare, voluntarii ITOM au defilat în fața participanților cu steaguri și pancarte, iar la final, tinerii au realizat o fotografie de grup împreună cu cei doi ierarhi și soborul slujitor, în fața Catedralei. Din partea fiecărui grup participant, din Eparhiile Moldovei, a luat cuvântul câte un tânăr reprezentant. Din partea Episcopiei Hușilor a vorbit tânăra Ioana Boicu, din Parohia Văleni, Protopopiatul Vaslui.

Delegatul Părintelui Episcop Ignatie la acest eveniment a fost părintele Marian Dumitru Rugină, consilier eparhial al Sectorului activități cu tineretul, care a însoțit grupul participant la această frumoasă activitate misionară.

 

sursa foto: doxologia.ro