Biserica Unităţii Militare din Huşi a fost târnosită în urmă cu două zile de Preasfinţitul Părinte Episcop Corneliu. Sfântul locaş s-a ridicat prin eforturile conducerii şi angajaţilor unităţii.
În Duminica a 20-a după Rusalii (n.r. duminică, 18 octombrie 2015), Preasfinţitul Părinte Corneliu, Episcopul Huşilor, alături de un sobor de preoţi şi diaconi, a binecuvântat lucrările de construcţie ale Capelei militare cu hramurile "Sfântul Mare Mucenic Dimitrie" şi "Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena" din Huşi. Aceasta se află în curtea Batalionului 202 Apărare Chimică Biologică, Radiologică și Nucleară (CBRN) „General Gheorghe Teleman”, din Huşi, fiind sfinţită de chiriarhul locului, în prezenţa reprezentanţilor Armatei Române din Moldova.
"Am avut parte de o zi frumoasă de toamnă în ziua sfinţirii noului locaş de închinăciune din municipiul Huşi. Din soborul preoților slujitori au făcut parte membri ai administrației Centrului eparhial Huși, preoți din oraș, dar și preoţi militari ai Unităților Militare de la Bârlad, Galați, și Buzău", a menţionat părintele Marius Cătălin Antohi, protopop al Protopopiatului Huşi. După sfințirea capelei, a fost oficiată Sfânta Liturghie pe un podium amplasat în curtea unității militare, iar la finalul Sfintei Liturghii au fost acordate diplome următorilor ctitori: comandant lt. col. Adrian Vasile Perdun, colonel (r) Martin Cata, colonel (r) Mihai Gheorghiu. În acelaşi timp, s-au oferit diplome de onoare colonelului (r) Lucian Petrescu şi caporalului Zaharia Ioan. Piatra de temelie a capelei sfinţite a fost pusă la pe 10 august 2000 de către Preasfințitul Corneliu, pe atunci Arhiereu-vicar al Episcopiei Hușilor. În perioada 2000 – 2006 s-a construit capela din cărămidă și piatră, după care, din lipsă de fonduri, lucrările au stagnat. Odată cu venirea la conducerea Unității Militare a locotenentului colonel Adrian Vasile Perdun, în perioada 2012 – 2015, s-a realizat pictura și s-a împodobit locașul de cult cu mobilier bisericesc, pregătindu-se capela pentru sfințire. Ziua sfinţirii a fost aleasă în contextul activităților dedicate împlinirii a 65 de ani de la înființarea Unității Militare din Huşi.