Săptămâna trecută s-a finalizat, la Huşi, tabăra „Copilărie şi credinţă”, dedicată de Episcopia Huşilor copiilor din municipiul Huşi şi împrejurimi. Aproximativ 250 de copii au avut parte, timp de 3 zile, alături de animatorii Asociaţiei JoyCamps Romania şi de voluntarii Departamentuui de tineret ai Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Huşi, de o mini-vacanţă în adevăratul sens al cuvântului.

Au participat împreună la atelierele de tir cu arcul, orientare în natură, teatru, bune maniere, muzică, dans, comunicare şi spiritualitate. Programul fiecărei zile a început şi s-a încheiat cu câte un moment de rugăciune, desfăşurat la Catedrala Episcopală. De asemenea, copiii au avut bucuria ca în mijlocul lor să fie prezent, în mai multe rânduri, Părintele Episcop Ignatie, alături de care au continuat activităţile, discuţiile şi jocurile. Au avut parte şi de un foc de tabără, organizat în Pădurea Dobrina şi, bineînţeles, de tortul pregătit special pentru ei. A fost o experienţă inedită pentru copii, care au redescoperit bucuria petrecerii unui timp de calitate în natură, înconjuraţi de prieteni noi şi deprinzând, prin joc, valorile credinţei şi ale culturii noastre.

Evenimentul, organizat de Episcopia Huşilor, prin Asociaţia Filantropia Ortodoxă Huşi, coordonată de părintele consilier eparhial Vladimir Beregoi, a fost posibil şi datorită sprijinului acordat de domnul Dumitru Buzatu, preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, de Viacons Rutier Huşi, de Colegiul Cuza Vodă Huşi, precum şi de sponsori din Timişoara, Cluj-Napoca şi Huşi.

Ultimele articole