Sâmbătă, 30 septembrie 2023, în localitatea Roșiești, satul natal al prof. univ. dr. Dumitru Bagdasar (1893-1946), a fost inaugurat dispensarul ce îi poartă numele, precum și bustul celebrului neurochirurg.

Manifestările au debutat cu slujba de sfințire a dispensarului și a bustului realizat în cinstea lui Dumitru Bagdasar, precum și cu o slujbă de pomenire a acestuia. Slujba a fost oficiată de părintele protopop Iulian Dumitru Ștefan, delegatul Părintelui Episcop Ignatie al Hușilor, alături de preoții din comună.

A urmat apoi o serie de prelegeri, susținute de invitați de renume, printre care s-au numărat Prof. Univ. Dr. neurochirurg Alexandru Vlad Ciurea, membru de onoare al Academiei Române, vicepreședintele Federației Internaționale a Neurochirurgilor, Prof. Univ. Dr. Hortensiu Aldea, șeful clinicii de neurochirurgie din Iași,  Dr. Lupu Valeriu Vasile , Dr. Andrei Ionuț Cucu, medic primar neurochirurg la Spitalul Nicolae Oblu din Iași, reprezentanți ai Ministerului Sănătății și ai Academiei Române.