Urmare apariției în presa locală a unor informaţii total eronate cu privire la Slujba punerii pietrei de temelie pentru biserica din localitatea Todireşti, judeţul Vaslui, din data de 18 aprilie 2017, aducem la cunoștință următoarele:

O parte a presei locale continuă, din motive obscure, o campanie de denigrare la adresa Preasfințitului Părinte Corneliu, Episcopul Hușilor, uzând de mijloace total neprofesioniste și neprotocolare, ce nu fac cinste niciunei persoane ce pretinde a fi jurnalist.

        Ca și în alte situații din trecut, sunt inventate „surse” și declarații ale acestora referitoare la pretinse „onorarii”, ce nu au nimic în comun cu persoana și slujirea ierarhului locului.

Sfințirea unui loc de biserică și Sfânta Liturghie arhierească sunt momente de bucurie și sărbătoare pentru orice comunitate de creștini, pregătirile și primirea celor invitați fiind organizate de parohie prin consiliul parohial.

Niciodată Preasfințitul Părinte Corneliu nu a solicitat sau impus vreun anumit protocol, ci a răspuns invitației credincioșilor și a preoților din toate parohiile Episcopiei Hușilor, potrivit misiunii oricărui episcop ortodox, de a sluji Sfânta Liturghie, de a pune piatra de temelie bisericilor noi și de a sfinți sau resfinți locașurile de închinare.

         Reamintim faptul că în cazul majorității șantierelor de biserici din cadrul Episcopiei Hușilor, Preasfințitul Părinte Corneliu s-a implicat activ, sprijinindu-le financiar și cu materiale de construcții, așa după cum reiese și din darea de seamă anuală, dată publicității,  a Adunării Eparhiale a Episcopiei Hușilor.

          Regretăm că un moment de bucurie duhovnicească, și totodată istoric, al parohiei Todirești,  devine, în ochii unor persoane certate cu normele deontologice, motiv de calomnii și insulte, însă suntem convinși că orice persoană de bună-credință înțelege și sprijină misiunea Bisericii în timpuri care cer jertfelnicie.

 

Biroul de presă al Episcopiei Huşilor