Căminul Cultural Fundu Moldovei a găzduit duminică, 29 martie 2015, Festivalul-Concurs Naţional de Muzică Corală Religioasă Ortodoxă „Buna Vestire“, ediţia a XXV-a. Evenimentul a fost organizat de Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, în colaborare cu următorii parteneri: Consiliul Judeţean Suceava, Centrul Cultural „Bucovina“, Centrul pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, Primăria Fundu Moldovei, Consiliul Local Fundu Moldovei şi Căminul Cultural Fundu Moldovei şi Societatea de Cultură „Dimitrie Gusti“ - Fundu Moldovei.

Ediţia jubiliară a festivalului-concurs a avut următoarele secţiuni: coruri de copii, coruri din licee cu profil muzical, coruri din licee cu alt profil, coruri ale aşezămintelor culturale şi coruri parohiale. „În localitatea Fundu Moldovei se continuă o activitate deosebită prin organizarea acestui festival. Aici există un duh al omului de la munte care este prin definiţie un om al credinţei. Să dea Dumnezeu ca şi de acum înainte să existe directori, dirijori, primari şi oameni de cultură care să iubească muzica. Este important atunci când oamenii care nu sunt muzicieni arată simpatie pentru actul artistic. Am observat pe scena căminului cultural dirijori care au demonstrat cât de mult s-au străduit pentru acest eveniment, împreună cu membrii corului. Noi nu urmărim perfecţiunea, ci participarea sufletească la unirea noastră într-un cântec religios şi naţional. Aici se continuă marea tradiţie corală a Bucovinei şi a întregii ţări. Felicit din toată inima pe cei care au luptat pentru menţinerea acestui festival. Îmi aduc aminte de maestrul Vasile Spătărelu, compozitorul nostru, mutat la Domnul, care a depus un efort deosebit în cadrul acestui festival“, a remarcat pr. conf. dr. Florin Bucescu, vicepreşedintele juriului festivalului. În contextul acestui eveniment, în holul căminului cultural din Fundu Moldovei a avut loc un târg al meşterilor populari. Festivalul-Concurs Naţional de Muzică Corală Religioasă Ortodoxă „Buna Vestire“ a fost înfiinţat în 1990, la iniţiativa preşedintelui Societăţii de Cultură „Dimitrie Gusti“ - Fundu Moldovei, Ion Iacob. Rolul acestuia este acela de a promova valorile autentice ale creaţiei corale de cult ortodox, ale cântecului patriotic şi revigorarea mişcării corale.

Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Corneliu, Episcopul Huşilor, corul „Dignus est” al preoţilor din Episcopia Huşilor, dirijaţi de părintele Adrian Buimac a participat, pentru prima dată de la înfiinţarea lui, la acest festival – concurs. Juriul a acordat formaţiei corale a Episcopiei Huşilor marele premiu, fiind astfel o recunoaştere a activităţii misionare pe care acest cor o desfăşoară. Amintim faptul că corul „Dignus est” a fost înfiinţat în anul 2010 din iniţiativa Preasfinţitului Părinte Corneliu, Episcopul Huşilor, până în prezent editând trei compact discuri: „Sfânta Liturghie arhierească a Sfântului Ioan Gură de Aur”, „Colinde vechi la timpuri noi” şi „Lăudaţi pe Domnul”.