În perioada 6-10 martie 2023 s-a desfășurat ultima mobilitate a proiectului Erasmus+ KA210 – „Save Environment with 3R’s”, coordonat de Seminarul Teologic Ortodox „Sf. Ioan Gură de Aur” Huși, în parteneriat cu 2 școli din Turcia și una din Letonia.

Proiectul „Save Environment with 3R’s” vizează educarea elevilor pentru a aplica principii și comportamente ecologice, conform paradigmei celor 3R (reducere, reciclare și reutilizare), pentru o dezvoltare durabilă, în acord cu prioritățile europene susținute prin proiectele Erasmus+.

În cadrul ultimei etape a proiectului, care a avut ca temă Reducerea – primul pas al durabilității, elevii seminariști au învățat despre amprenta de carbon și cum se calculează aceasta, dar și cum poate fi redus consumul de resurse, conștientizând nevoia de a reduce atât amprenta de mediu personală și colectivă, cât și pe cea a diferitelor produse, prin realizarea unor alegeri responsabile.

De asemenea, a avut loc și o întâlnire oficială cu domnul Ioan Ciupilan, primarul municipiului Huși, întâlnire în cadrul căreia au fost discutate proiectele pe care Primăria Huși le are în derulare, care vizează reducerea poluării, a deșeurilor și folosirea rațională a resurselor naturale.

Programul s-a desfășurat în colaborare cu Universitatea „Al. I. Cuza” Iași, Grădina Botanică „Anastasie Fătu” Iași, Agenția de Protecție a Mediului Vaslui, S.C. AQUAVAS S.A. și Primăria Municipiului Huși.

Ultimele articole