Deoarece la nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui nu există în prezent niciun aparat de testare pentru depistarea noului coronavirus Covid-19, Episcopia Huşilor, împreună cu mai mulţi binefăcători, prieteni ai Asociaţiei „Filantropia Ortodoxă” Huşi, se implică în demersul de achiziţionare a unui astfel de aparat, donând suma de 20.000 euro.

De asemenea, tot pentru a veni în sprijinul celor care se află în prima linie a ajutorării celor bolnavi, Episcopia Huşilor pune la dispoziţia Serviciului Judeţean de Ambulanţă Vaslui o ambulanţă. Autospeciala a fost primită de Episcopia Huşilor din partea Crucii Roșii Bavareze.

Până în acest moment, prin intermediul Comitetului de sprijin comunitar înfiinţat la nivelul Centrului Eparhial Huşi, pentru a veni în întâmpinarea nevoilor urgente ale persoanelor, care se află în carantină sau izolare la domiciliu, precum și a vârstnicilor care sunt în imposibilitatea de a se deplasa sau care prezintă multiple afecțiuni cronice grave, au fost distribuite peste 1500 de kilograme de alimente, în parteneriat cu SC Elit Alba, iar mai multe persoane care au solicitat medicamente, li s-au adus la domiciliu. Acţiunile vor continua în perioada următoare.

Îndemnăm pe toţi cei care pot să vină în sprijinul celor care se află în situaţiile de risc amintite sau a cadrelor medicale, să o facă cu conştiinţa că ajutorul lor chiar poate face diferenţa în astfel de situaţii, grija faţă de aproapele aflat în nevoi fiind expresia cea mai fidelă a credinţei în Dumnezeu.

Ultimele articole