Municipiul Vaslui va fi sâmbătă, 27 august 2022 gazda ediției a IV-a a Întâlnirii Tinerilor Ortodocși din Eparhia Hușilor, eveniment care se va desfășura cu binecuvântarea și în prezența Preasfințitului Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor.

 

Întâlnirea Tinerilor Ortodocși Vaslui (ITOV), aflată la a patra ediție, va reuni, la Vaslui, sute de tineri de pe tot cuprinsul Eparhiei. Aproximativ 100 de voluntari se vor implica în buna organizare a evenimentului, pe parcursul întregii zile.

Participanții vor beneficia de un program complex, cu manifestări cultural-educative (conferința susținută de Jonathan Jackson; ateliere de comunicare în Parcul Copou) și artistice (concert tradițional). Întregul eveniment va avea tema: „Identitate virtuală versus identitate reală. Pericol, nepăsare sau stare de fapt?”.

Ziua va începe cu Sfânta Liturghie, oficiată, începând cu ora 07.00, de Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, la biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din municipiul Vaslui.

Deschiderea oficială ITOV 2022 va avea loc la ora 10.30, în Parcul Copou din Vaslui.

Va urma apoi Conferința susținută de cunoscutul actor și cântăreț de origine americană, câștigător a 5 premii Emmy, convertit la Ortodoxie, Jonathan Jackson (intrarea liberă). Conferința va fi transmisă live pe pagina www.facebook.com/episcopiahusilor.ro.

Atelierele de comunicare pe baza temei conferinței se vor desfășura tot în parcul Copou, începând cu ora 14.00.

De la ora 17.00, în aceeași locație, va avea loc Spectacolul tradițional susținut de solistele: Teodora Panainte,  Raluca RaduViviana Bulugu și Grupul Ecou.

După Concert și cuvântul de final al Preasfințitului Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, va urma „Marșul Tineretului” pe traseul: Parcul Copou – Biserica „Adormirea Maicii Domnului”, Bulevardul „Ștefan cel Mare” – Crucea Gării - Sensul giratoriu OMV – Sala Sporturilor.

Evenimentul este organizat de Episcopia Hușilor și Asociația Tinerilor Ortodocși Vaslui, fiind cofinanțat de Consiliul Județean Vaslui.

Parteneri media ITOV 2022: Doxologia.ro, Trinitas TV, Radio Trinitas, Basilica.ro, Ziarul Lumina, episcopiahusilor.ro