Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Ignatie, în zilele de 26 și 27 martie 2022, vor avea loc în Episcopia Hușilor mai multe manifestări menite să marcheze a XII-a ediție a „Marșului pentru viață”, punctul culminant al „Lunii pentru viață”.

Astfel, în Municipiul Vaslui, manifestarea va avea loc sâmbătă, 26 martie 2022, în Centrul Civic, între orele 13.00-14.00. Vor lua cuvântul invitații la eveniment, psihologi, medici și reprezentanți ai Centrului Eparhial Huși. Va avea loc un moment artistic, prezentat de către Corul Asociației Tinerilor Ortodocși Vaslui (A.T.O.V.), dirijat de către Prof. Elisabeta Irimiea. Începând cu ora 14.00, cei prezenți vor pleca în procesiune pe traseul: Centrul Civic, Strada Ștefan cel Mare, Crucea Gării, B-dul Traian, Piața Traian, Strada Alecu Donici, Strada Nicolae Bălcescu, Biserica „Adormirea Maicii Domnului”, Centrul Civic.

Și în Municipiul Bârlad, „Marșul pentru viață” va fi organizat sâmbătă, 26 martie 2022, începând cu orele 13.00, în Centrul Civic Bârlad, pe esplanada centrală de lângă Primăria Bârlad. Vor lua cuvântul invitații la eveniment, psihologi, medici și reprezentanți ai Centrului Eparhial. Va avea loc un moment artistic susținut de un grup de copii ai Școlii de Muzică din Bârlad și de corul de copii ai Așezământului „Sfântul Iosif cel Milostiv”, Bârlad. Se va merge, începând cu ora 14.00 în procesiune pe traseul: Primăria Bârlad, Parcul Teatrului „Victor Ion Popa”, Spitalul Municipal „Elena Beldiman” Bârlad.

În Municipiul Huși, Marșul pentru viață va fi organizat duminică, 27 martie 2022, pe esplanada Catedralei Episcopale „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Huși, începând cu ora 13.00.  Vor lua cuvântul invitații la eveniment, iar cei prezenți vor avea parte de un moment artistic prezentat de grupul de copii de la Clubul de Muzică Huși, ai Asociației „Filantropia Ortodoxă” Huși, dirijați de către Prof. Elisabeta Irimiea.

Totodată, în fiecare parohie din Episcopia Hușilor, cu binecuvântarea Părintelui Episcop Ignatie, duminică, 27 martie, după oficierea Sfintei Liturghii, preoții vor aminti credincioșilor prezenți importanța „Lunii pentru viață” și vor marca evenimentul „Marșul pentru viață” pe plan local.

Tema Marșului pentru viață este inspirată din tema Marșului pentru viață 2022 Washington, aflat în acest an la a 49-a ediție – “Equality begins in the Womb”. Este o invitație la reflecție asupra egalității de șanse a femeilor însărcinate, aflate în diferite situații dificile, și a copiilor nenăscuți ai acestora.

De asemenea, tema Marșului pentru viață din acest an este o invitație la a fi sinceri cu noi înșine și la a ne întreba: „Cât ne pasă de femeile în criză de sarcină și cât le ajutăm concret, într-o societate în care egalitatea și echitatea sunt idealuri publice? Mai mult, să facem un exercițiu de imaginație și să ne gândim cum ar fi fost dacă propria noastră viață era supusă alegerii de a ne naște?”

  Fiecare copil este un dar către lume, pe care suntem chemați să îl ocrotim, sprijinind mama care îl poartă!