În după-amiaza zilei de sâmbătă, 25 martie, de sărbătoarea Bunei Vestiri, numeroși vasluieni au participat la Marșul pentru viață, ediția 2017, aflat sub genericul: „Ajută mama și copilul. Ei depind de tine”.

Manifestarea a început la ora 15.00 în Piața civică din Vaslui, la statuia Sfântului Ștefan cel Mare. În deschidere  au luat cuvântul dl. Dr. Valeriu Lupu, care a vorbit despre valoarea vieții încă din stadiul embrionar și d-na psiholog Loredana Păduraru care vorbit despre modul în care trebuie sprijinită o persoană aflată în criză de sarcină și despre sindromul post-avort. De asemenea, d-ra Ana-Maria Munteanu, președinta ATOV  Vaslui a prezentat motivațiile care au stat la baza implicării tinerilor în această manifestare pentru promovarea vieții și sprijinirea femeilor aflate în criză de sarcină.

Marșul a pornit din Piața Civică pe traseul Bulevardul Ștefan cel Mare – intersecția Crucea Gării – Bulevardul Traian – Strada Donici – revenire în Piața Civică. Aproximativ 900 de oameni au purtat mesaje pro-vita, pe care se putea citi: „Sunt pentru viață”, „Fiecare copil merită o zi de naștere”, „Cu fiecare copil, un înger vine în lume”, „Inima mea a început să bată la 16 zile de la concepție” sau „Avortul nu este niciodată o soluție, întotdeauna este un eșec”.

La revenirea în Piața civică a luat cuvântul Pr. Cosmin Gubernat, consilier cultural al Episcopiei Hușilor care a vorbit despre importanța manifestărilor civice ce sprijină și promovează valorile eticii creștine între oameni și a salutat prezența numeroșilor tineri ce au ales să se implice activ și responsabil în tot ceea ce înseamnă viața Bisericii în societate. De asemenea, Pr. Adrian Chirvasă, protopop al protopopiatului Vaslui a mulțumit celor ce au făcut posibilă această manifestație și s-au implicat în organizare.

Ultimele articole