Joi, 28 septembrie 2023, la Biserica ,,Sfântul Ilie”, din Bârlad, au fost sărbătorite un număr de 100 de cupluri din municipiul Bârlad și zonele apropiate, care celebrează în acest an ,,Nunta de Aur” - 50 de ani de căsnicie plini de credință, respect, dragoste, încredere și curaj.

Evenimentul, dedicat Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice (1 octombrie), a fost organizat de Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor „Elena Cuza” Bârlad, în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Bârlad, și Episcopia Hușilor.

Delegatul Părintelui Episcop Ignatie a fost părintele protopop Andrei Mereuță.

Manifestarea a început printr-o slujbă de mulțumire, oficiată la Biserica „Sfântul Ilie”, de un sobor de preoți.

„Scopul suprem al căsniciei este mântuirea reciprocă. Toți cei care își sărbătoresc a 50-a aniversare a nunții la Biserica „Sfântul Ilie”, și-au dovedit iubirea, curajul și răbdarea. Acest moment este cu atât mai important cu cât căsătoria este nu doar un acord recunoscut de legile societății, ci cu mult mai presus decât aceasta - este Taina lui Dumnezeu – o  taină cu valoare veșnică: unindu-ne cu persoana iubită, ne unim în același timp cu Dumnezeu”, a menționat domnul magistrat (pens.) Nicolaie Mihai, președintele C.A.R.P. Bârlad.

Toți cei prezenți s-au putut bucura, în partea a doua a întâlnirii, de o invitație la restaurant și de un program artistic dedicat lor.