În după-amiaza zilei de marți, 04 aprilie 2023, la Casa de Cultură "Constantin Tănase" din municipiul Vaslui, cu binecuvântarea Părintelui Episcop Ignatie, părintele arhidiacon lect. univ. dr. Adrian Sorin Mihalache a susținut conferința cu tema „Zgomotul lumii și liniștea interioară”.

„Părintele profesor a surprins situațiile dificile în care ne putem regăsi fiecare dintre noi, cum ar fi buna gestionare a timpului, tehnicizarea rapidă, fluxul agasant de informații, fragmentarea, individualismul, patologiile cogniției etc.

 Acesta a oferit celor prezenți o serie de răspunsuri actuale, documentate după o cercetare riguroasă a descoperirilor actuale din domeniul științific, medical, dar și rețete duhovnicești, filocalice, bazate pe experiența asceților și a părinților îmbunătățiți, Sf. Isaac Sirul, Sf. Ioan Scărarul și Sf. Dorotei din Gaza”, a precizat părintele consilier eparhial Marian Dumitru Rugină.

Evenimentul a fost organizat de Asociația Tinerilor Ortodocși din Vaslui, în această perioadă de post, din dorința ca tinerii să poată dialoga cu oameni specializați în mai multe domenii de cercetare, pentru răspunsuri eficiente și argumentate științific.  

Pr. Adrian Sorin Mihalache este cadru didactic universitar, cu studii în fizică, matematică, medicină și teologie ortodoxă, cu o experiență în dialogul dintre religie și știință. Este autorul mai multor volume de specialitate, dintre care enumerăm „Ești ceea ce trăiești” și „Lumina Celui Nevăzut: O privire teologică în raţionalitatea Creaţiei şi teoriile ştiinţifice recente despre Univers”, lucrare în două volume. Părintele predă la Facultățile de Teologie „Dumitru Stăniloae” din Iași și „Justinian Patriarhul” din București.