În ziua de 13 noiembrie 2017, Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor a săvârșit slujba punerii pietrei de temelie pentru biserica cu hramul „Sf. Ap. Andrei”, care va fi construită în cartierul Dric al municipiului Huși.

La orele 15.00, Preasfințitul Ignatie a fost întâmpinat de către P.C. Pr. Antohi Marius – Cătălin, protopop al Protopopiatului Huși, împreună cu un sobor de preoți alcătuit din părinți consilieri de la Centrul Eparhial Huși și preoți slujitori din orașul Huși și din împrejurimi.

P.C. Pr. Antohi Marius – Cătălin, protopop al Protopopiatului Huși, a citit Actul de sfințire a locului pentru construirea noii biserici, apoi a fost săvârșită slujba punerii pietrei de temelie..

La final, în cuvântul său de învățătură, Preasfințitul Părinte Ignatie a precizat:

Dumnezeu a rânduit în această zi de sărbătoare închinată Sf. Ioan Gură de Aur să punem piatra de temelie a bisericii închinată primului chemat la apostolie, Sf. Ap. Andrei. Este o îngemănare perfectă între Sf. Apostol Andrei, cel care s-a jertfit pentru Hristos și Sfântului Ioan Gură de Aur, care a excelat prin puterea și harul cuvântului. Această biserică va fi o mărturie frumoasă în această parte a orașului Huși. De două ori, în rugăciunile pe care le-am citit, am cerut lui Dumnezeu ca această lucrare să fie săvârșită în curând, în sensul că tare ar fi bine să ne ajute Dumnezeu să vedem biserica ridicată.

Aici am făcut o lucrare cu o semnificație duhovnicească, iar punerea pietrei de temelie înseamnă că Hristos este temelia cea adevărată a Bisericii Lui, Biserică pe care El a întemeiat-o prin vărsarea sângelui Său pe cruce, a ridicat-o prin moartea Sa, a desăvârșit-o prin Învierea Sa, a binecuvântat-o prin Înălțarea Sa la ceruri, și o întreține prin Duhul Sfânt.

Ne rugăm ca această biserică să fie „peste curând” locul în care ne vom împărtăși de harul jertfei celei fără de sânge, Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, dar și de harul și puterea Evangheliei Lui.”

La final, PS Ignatie l-a felicitat pe părintele Miron Marcel pentru curajul de a începe construcția unei noi biserici în aceste vremuri grele.

Ultimele articole