Obștea mănăstirii Sf. Apostoli Petru și Pavel și credincioșii prezenți la Catedrala episcopală din Huși s-au bucurat în Duminica Înfricoșătoarei Judecăți de prezența Preasfinţitului Părinte Ioan Casian, Episcopul Ortodox Român al Canadei, care a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în vechea ctitorie ștefaniană la invitaţia Preasfinţitului Ignatie, Episcopul Huşilor.

Cu acest prilej, Preasfinția Sa a ținut un ziditor cuvânt de învățătură, vorbind credincioșilor despre semnificațiile perioadei Triodului, care cuprinde cele patru Duminici pregătitoare (în care fiecare are o temă proprie, care se reflectă în lecturile din Sfânta Scriptură), Postul Mare și Săptămâna Patimilor.

În acest sens, Preasfinția Sa a arătat valoarea rugăciunii în parcurgerea acestei perioade, precum și importanța acesteia în viața cresținilor: "Rugăciunea este o convorbire a omului cu Dumnezeu ... Perioada Postului Mare stă sub semnul rugăciunii, al efortului duhovnicesc al ascezei primirii cuvântului lui Dumnezeu în viața noastră, precum și al rodirii acestuia în ceea ce împlinim în viața de zi cu zi".

În timpul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Ioan Casian a hirotonit în treapta de diacon pe tânărul teolog Cătălin Corogeanu, explicând pe larg importanța chemării și a vocației pentru slujirea sacerdotală.

Ultimele articole