Interdisciplinaritatea este o provocare și o reusită pentru elevii din județul Vaslui. La Concursul național interdisciplinar română-religie „Cultură și spiritualitate românească” – etapa națională, desfășurat la Putna, elevii din județul Vaslui au avut rezultate bune. Tematica concursului a fost „Frumuseţea sacră a lumii“, competiţia desfăşurându-se pe două niveluri: nivelul claselor V-VI - „Natura între pământ şi cer“ şi nivelul claselor VII-VIII - „Omul între sacru şi profan“

Județul nostru a fost reprezentat de: Miruna Grigoraş, elevă la Școala  Gimnazială ,,Constantin Parfene”, Vaslui și Maria Ciolan, elevă la Școala Gimnazială „Episcop Iacov Antonovici”, Bârlad. „Pe partea de spiritualitate au fost pregătite de doamnele Irina Matcașu și Cătălina Zaharia iar pe partea de cultură  de doamnele Mihalache Rodica și Boroș Carolina. Munca asiduă a elevelor și a cadrelor didactice pentru disciplina religie respectiv limba și literatura română a fost încununată, deoarece Miruna a obținut Premiul Special al Universutății ”Stefan cel Mare”-Suceava iar Maria a obținut mențiune”, a declarat doamna Monica Mocanu, inspector școlar județean pentru disciplina Religie.

Acest concurs se adresează elevilor de gimnaziu pasionați de înțelegerea relației dintre ficțional și nonficțional, capabili de un act comprehensiv bazat pe interdisciplinaritate și valorificând componenta de antropologie culturală din programele disciplinelor limba și literatura română și religie. Competiţia are ca obiectiv fundamental promovarea interdisciplinarităţii, prin identificarea arhetipului literaturii de inspiraţie sacră şi valorificând cunoştinţele elevilor despre valorile spirituale româneşti, cu scopul cultivării respectului faţă de acestea şi a asumării lor în viaţa personală.

Ultimele articole