Postul Nașterii Domnului este perioada în care Episcopia Hușilor, prin Asociația „Filantropia Ortodoxă” organizează una dintre cele mai cuprinzătoare campanii filantropice din cuprinsul anului.

Programul „Dar de Crăciun” ajuns la a VI-a ediție, a devenit un simbol al bucuriei pentru mii de familii aflate în dificultate.

Și anul acesta, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ignatie, echipa Asociației „Filantropia Ortodoxă” Huși, coordonată de părintele consilier eparhial Vladimir Beregoi, împreună cu oameni cu suflet mare, va aduce în casele și inimile celor mai greu încercați copii, crâmpeie din bucuria și căldura specifică dragostei creștine față de aproapele.

Caravana „Dar de Crăciun”, va porni și anul acesta, începând cu Sărbătoarea Sfântului Ierarh Nicolae, să colinde satele izolate ale județului Vaslui și să meargă direct la familiile numeroase, la copiii lăsați singuri și la vârstnicii aplecați de bătrânețe, cu darurile cele mai necesare. Familiile vizitate în toată această perioadă sunt atent selectate de preoții parohi din Eparhia Hușilor, din satele cele mai izolate, unde nevoile de zi cu zi apasă pe umerii împovărați ai oamenilor.

„Seninătatea din ochii blânzi ai copiilor la care am ajuns precum și zâmbetele timide de după ușă, ne dau speranța că slujind aproapelui Îi slujim lui Hristos.

Am putut intra în sufletele oamenilor și ni s-au descoperit povești care pot mișca și munții. La o familie, chiar am împodobit bradul la lumina lanternei, pentru că nu aveau curent electric.

Am rămas uimiți de simplitatea și modestia cu care cei mici se bucurau de o geacă, de o simplă pereche de ghete sau de o căciulă pentru zilele friguroase”, a mărturisit, la finalul campaniei din 2022, părintele consilier Vladimir Beregoi, președintele Asociației „Filantropia Ortodoxă” Huși.

Echipa Asociației Filantropia Ortodoxă Huși invită pe fiecare să se alăture efortului comun de a aduce bucurie și a fi solidari cu cei în nevoi:

„Începând cu 6 decembrie, ne îmbarcăm într-o călătorie plină de generozitate și emoții, menită să aducă bucurie și alinare în inimile copiilor defavorizați sau aflați în situații dificile din județul nostru.

În această caravană, fiecare colțișor întunecat al copilăriei primește raza caldă a solidarității noastre. Foarte multe piciorușe goale așteaptă să fie încălzite de ghetuțe noi, foarte multe suflete fragile așteaptă să le îmbrățișăm cu un cuvânt de mângâiere și speranță.

Oricine poate aduce căldură în acest colț de lume al copiilor. Fiecare contribuție, fie ea mare sau mică, devine parte din povestea lor de Crăciun”.

Întruchipați spiritul lui Moș Crăciun și dăruiți căldură și speranță. Poți să ne ajuți printr-o donație în conturile noastre:

Cont în Lei: RO43RNCB0261160373430001 (BCR, filiala Huși)

Cont în Euro: RO59RNCB0261160373430004; SWIFT: RNCB RO BU

Revolut: 0757 938 531 sau revolut.me/afilantropiahusi