Sfinții Apostoli Petru și Pavel, ocrotitorii Catedralei Episcopale din Huși, vor fi prăznuiți la Huși într-un mod cu totul deosebit. Programul de slujbă cu ocazia hramului este următorul:

Miercuri, 28 iunie:

ora 17.00 – Vecernia Mare și Litia (Curtea Catedralei Episcopale) 

Slujba va fi oficiată de Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor.

Joi, 29 iunie:

ora 09.30 – Sfânta Liturghie arhierească (Curtea Catedralei Episcopale) 

Slujba va fi oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, alături de Înaltpreasfințitul Părinte Petru, Mitropolitul Basarabiei și Exarh al Plaiurilor, de Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, de Preasfințitul Părinte Antonie, Episcopul de Bălți,  și de Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Iașilor.

Pelerinii se vor putea închina, începând din după-amiaza zilei de miercuri, 28 iunie, la Icoana relicvar a Sfinților Apostoli Petru și Pavel și la Moaștele Sfintei Mari Mucenițe Chiriachi, ce vor fi așezate într-un baldachin special, în curtea Catedralei Episcopale.

Slujba Sfintei Liturghii din ziua hramului se va putea urmări live pe pagina de facebook episcopiahusilor.ro și pe site-ul Doxologia.

De asemenea, Sfânta Liturghie va fi transmisă în direct, începând cu ora 10.00, de Radio România Actualități și de Antena Satelor.