Proiectul „HUB-UL DE LECTURĂ”, co-finanțat de Primăria municipiului Vaslui, a fost derulat cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, de Asociația Tinerilor Ortodocși Vaslui, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Vaslui și cu sprijinul Protopopiatului Vaslui.

În debutul proiectului, care a avut ca scop atragerea tinerilor liceeni vasluieni către lectura cărților, douăzeci de tineri au fost inițiați în tainele voluntariatului, în cadrul unui training de formare. Activitățile au continuat cu șapte sesiuni de dezbateri nonformale, sub forma unor hub-uri de lectură, la care au participat peste 400 de liceeni, care, după orele de curs, au primit fiecare, gratuit, câte o pizza și o carte cu conținut moral-religios. Cărțile au fost prezentat de către un invitat special, cu care elevii au putut intra apoi în dialog.

Aducem mulțumire, în mod deosebit, Consiliul Local Vaslui, Primăriei Vaslui și domnului primar Vasile Pavăl, pentru susținerea financiară a acestui proiect, Inspectoratului Școlar Județean Vaslui și doamnei inspector de Religie Monica Mocanu, profesorilor de Religie implicați și, nu în ultimul rând, elevilor care au participat la întâlnirile noastre, a menționat părintele protopop Adrian Chirvasă.