În după-amiaza zilei de miercuri, 6 noiembrie 2019, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Ignatie, la sediul Protoieriei Huși, voluntarii departamentului „ProVita” al Episcopiei Hușilor au participat la o sesiune informală, privitoare la campaniile pro-viață, organizate la nivelul Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.

În mijlocul acestora s-a aflat doamna Sorina Nicoleta Topliceanu, referent în cadrul Sectorului de Misiune al Arhiepiscopiei Iașilor.

Aceasta a prezentat campania „De ce?”, formulând idei și îndemnuri pentru dinamizarea acțiunilor dedicate ocrotirii vieții, la nivelul județului Vaslui.

De asemenea, domnia sa a pus la dispoziția voluntarilor coordonatori materiale informative, filmulețe și documente necesare bunei desfășurări a acțiunilor pro viață.

Campania „De Ce?” se derulează cu succes, de mai mult timp, în liceele din Arhiepiscopia Iașilor, în parteneriat cu Inspectoratele Școlare, cu protopopiatele și cu instituțiile de învățământ colaboratoare.

Ea se adresează tinerilor din mediul liceal, care primesc informații corecte despre dezvoltarea lor fizică și spirituală,  răspunde la problemele adolescenților (sarcini nedorite, abandon școlar, promiscuitatea relațiilor intime, depresie, anxietate). Programul acesta poate fi și un suport util pentru cadrele didactice.

„În perioada următoare se va implementa această campanie în liceele din județul Vaslui, pentru că este de mare necesitate, ea abordând teme mai sensibile, noi sperând să putem oferi un răspuns sănătos și echilibrat. Vom implementa acest program și în parohii, unde preoții noștri cunosc mai bine realitățile referitoare la viața de familie sau adolescență. În acest sens, Episcopia Hușilor a încheiat un acord de parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean pentru campaniile noastre de informare din școli”, a menționat domnul Marian Dumitru Rugină, consilier pentru activități cu tineretul al Episcopiei Hușilor.

Ultimele articole