În după-amiaza zilei de luni, 15 mai 2023, Asociația „Filantropia Ortodoxă”, a Episcopiei Hușilor, a venit în sprijinul pacienților și cadrelor medicale ale Spitalului Municipal „Dimitrie Castroian” din Huși, donând medicamente și materiale sanitare.

Cu binecuvântarea Părintelui Episcop Ignatie, Asociatia „Filantropia Ortodoxă” Huși a donat Spitalului „Dimitrie Castroian” medicamente, seruri și materiale sanitare (comprese, pansamente, pungi urinare, seringi, stilouri/penuri pre-umplute cu insulină, geluri dezinfectante, etc.).

Medicina este un dar de la Dumnezeu, un miracol în sine pe care îl prețuim, îl admirăm și-l încurajăm să se dezvolte.

Acțiunea de astăzi face parte dintr-un program mai amplu al Asociației, intitulat „Biserica și Spitalul”, prin intermediul căruia, de-a lungul timpului, am venit în sprijinul pacienților și a mai multor unități sanitare, din județ și nu numai, cu materiale sanitare, medicamente, obiecte de mobilier specific sau bunuri de larg consum.

Avem o colaborare frumoasă cu toate cadrele medicale, cărora le mulțumim pentru efortul depus în sprijinul celor în suferință, a precizat părintele consilier eparhial Vladimir Beregoi, președintele Asociației „Filantropia Ortodoxă” Huși.