În luna august 2018, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, vor avea loc în Eparhi primele trei tabere din cadrul proiectului misionar: „Copilărie și credință”. Prima tabără din cadrul acestui program se va desfășura în localitatea Fălciu, protopopiatul Huși, în perioada 8-12 august a.c., fiind aşteptaţi 150 de copii.

Evenimentul, desfășurat și implementat de slujitorii parohiilor beneficiare cu binecuvântarea Preasinţitului Părinte Ignatie, își propune să ofere copiilor și tinerilor din parohiile defavorizate, ce nu își permit suportarea costurilor, o tabără gratuită, unde pot beneficia de un program interactiv format din ateliere de creație și workshop-uri. De asemenea, se doreşte apropierea tinerilor de Sfânta Biserică și de Sfintele Taine. Activitățile acestui proiect sunt realizate de un grup de animatori socio-educativi voluntari și responsabili de ateliere, elevi de liceu și studenți ai Facultăților din Iași, Cluj-Napoca și București, echipă coordonată de Marian-Dumitru Rugină.

Primele parohii beneficiare ale acestui proiect sunt cele din comuna Fălciu, împreună cu Parohia Vădeni-Raiu, oraș Murgeni, Protopopiatul Huși. Pe lângă echipa de animatori, fac parte din echipa de organizare a taberei autoritățile locale, Primăria Fălciu, precum și preoții slujitori din comună: pr. Mereuță Dan, pr. Ilicea Marcel, pr. Pop Ioan, pr. Popa Cristian, pr. Petru Ioan și pr. Chicu Florin. 

Ultimele articole