În perioada 5-7 mai 2023, echipa animatorilor “JoyCamps Romania” a participat la trainingul pentru taberele “Copilărie și credință”, ediția a V-a, precum și pentru proiectele Asociației din lunile următoare, la “Satul de Vacanță”, din comuna Pădureni, județul Vaslui.

Trainingul a constat din prezentarea programului de tabere, a atelierelor de lucru, precum și a activităților educative nonformale, care vor fi implementate vara aceasta.

La acest eveniment au participat 30 de voluntari, dintre care o parte au fost recrutați în cursul acestui an.

Sâmbătă, 6 mai 2023, cu ajutorul soților Elena și Cătălin Ungureanu, de la Centrul “Constantin Sapatino”, a organizației “Cercetașii României”, Iași, animatorii au fost pregătiți pentru a ține un atelier de orientare și supraviețuire în natură copiilor beneficiari din tabere.

Duminică, 7 mai 2023, animatorii au participat la Sfânta Liturghie, la Catedrala Episcopală din Huși.

De asemenea, în aceste trei zile, cei prezenți au învățat jocuri noi, activități de tip “outdoor education”, care vor fi utile pentru proiectul de tabere rurale.

Cu voluntarii asociației noastre avem întâlniri săptămânale, la Iași, dar și acest training, care este un eveniment mai extins. Formarea este foarte importantă, deoarece aducem lucruri noi în fiecare vară, pentru a putea atinge cât mai bine obiectivele taberelor noastre. Fără animatorii și voluntarii prezenți la aceste întâlniri, ne este foarte greu să derulăm proiectele noastre, deoarece ei dăruiesc timp și dragoste pentru copii, cărora le oferă o vacanță de neuitat.

Pe această cale, dorim să mulțumim din inimă celor care au fost partenerii noștri în acest weekend și ne-au ajutat în întreaga desfășurare a evenimentului: Episcopiei Hușilor și Preasfințitului Părinte Ignatie, părinților consilieri eparhiali, parohiilor “Adormirea Maicii Domnului” I, II și III, din municipiul Vaslui, “Sfântul Dumitru II”, din municipiul Huși și “Sf. Voievozi II”, din municipiul Huși, Consiliului Județean Vaslui, dlui președinte Dumitru Buzatu, Primăriei Comunei Pădureni, dlui primar Temistocle Diaconu și societății “Viacons Rutier” din Huși, domnului inginer Ioan Ciomaga, a declarat părintele Marian Rugină, consilierul eparhial pentru activitățile de tineret al Episcopiei Hușilor.

Asociația JoyCamps Romania, în parteneriat cu Episcopia Hușilor, derulează proiectul de tabere rurale gratuite „Copilărie și credință”, ediția a V-a, pentru copiii care nu își permit costul unei tabere la munte sau la mare.

Copiii beneficiari participă la atelierele de creație handmade, brățări și cruciulițe, muzică și spiritualitate, dans și sport, prim-ajutor, dar și tir cu arcul sau orientare în natură. Cu prilejul acestor workshopuri și ateliere tematice, participanții pot descoperi credința ortodoxă prin activitățile, jocurile și momentele petrecute cu animatorii socio-educativi voluntari.Totodată, tinerii iau parte la rugăciunile de dimineață și de seară oficiate alături de preoții organizatori. Fiecare tabără se încheie cu Sfânta Liturghie, unde toți participanții se împărtășesc cu Trupul și Sângele Domnului.