sfintire

Cinci ierarhi la sfinţirea bisericii mănăstirii de la Movila lui Burcel

De sărbătoarea Sfinţilor Împăraţi şi întocmai cu Apostolii, Constantin şi mama sa Elena, în istoria Complexului monahal Movila lui Burcel, comuna Micleşti, s-a mai scris o filă, una încărcată de frumuseţea şi măreţia slujbei de sfinţire a Bisericii cu hramul „Sfântul Voievod Ştefan cel Mare“, ce a fost oficiată de către Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, împreună cu alţi patru ierarhi ai Bisericii noastre. Slujba arhierească de târnosire, alături de frumuseţea şi liniştea locurilor unde este aşezată venerabila mănăstire, a făcut ca mii de pelerini să-i calce pragul în această zi şi să se închine în altarul proaspăt târnosit. La final, ca o încununare a tuturor eforturilor depuse, părintele arhimandrit Ştefan Guşă a primit din partea Înaltpreasfinţitului Teofan „Crucea Moldavă“, cea mai mare distincţie a Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.

Manifestări religioase în Arhiepiscopia Râmnicului. Trei Biserici Ortodoxe reprezentate la evenimente

Manifestările religioase dedicate ocrotitorului Anului 2016 în Patriarhia Română au continuat miercuri, 28 septembrie 2016, la Râmnicu Vâlcea.

Biserica Mănăstirii Antim din oraşul Râmnicu-Vâlcea a fost sfințită de Patriarhul României, Patriarhul Antiohiei, Mitropolitul Ioan de Rustavi (reprezentantul Patriarhiei Georgiei) și alți ierarhi ai celor trei Biserici.

Biserica „Sf. M. Mc. Gheorghe și Sf. Sfințit Mc. Corneliu Sutașul” din parohia Corni-Albești va fi sfințită duminică

În data de 29 mai, în duminica a V-a după Paști, Preasfințitul Părinte Corneliu, Episcopul Hușilor va sfinți biserica cu hramurile „Sf. M. Mc. Gheorghe și Sf. Sfințit Mc. Corneliu Sutașul” din parohia Corni-Albești, comuna Albești, Protopopiatul Huși, ctitorie a Preasfinției Sale.

„Înălţarea crucii unei biserici reprezintă semnul biruinţei“ (GALERIE FOTO)

Credincioşii din judeţul Vaslui au participat în număr mare la sfinţirea Bisericii „Adormirea Maicii Domnului“ - Crasna, Protopopiatul Huşi, judeţul Vaslui. Slujba târnosirii a fost oficiată duminică, 11 mai 2014, de Preasfinţitul Corneliu, Episcopul Huşilor, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. Pr. paroh Ciprian Pilă, care este şi inspector eparhial al Episcopiei Huşilor, a primit distincţia de iconom stavrofor.

Subscribe to RSS - sfintire