În duminica  premergătoare sărbătorii Sfîntului Nicolae în parohia Draxeni, protopopiatul Vaslui s-a finalizat proiectul ,,Ghetuța lui Moș Nicolae” proiect derulat de către părintele paroh Vasile Macsim în colaborare cu doamna profesor de Religie Cristina Macsim.

Prin acest proiect s-a urmărit intensificarea relației dintre copii și Sfântul Nicolae, aceştia învăţând că milostenia, bucuria de a dărui, întrece bucuria de a primi.

 Iniţiatorii au organizat mai multe cateheze şi întâlniri prin intermediul cărora copiii au ajuns să cunoască viața și minunile Sfântului Nicolae, au realizat desene libere cu Sfântul – care au fost expuse în școală, și i-au scris multe scrisori frumoase.

Toţi copiii, aproximativ 300, au participat la Sfânta Liturghie, s-au rugat împreună şi s-au împărtăşit cu Sfintele Taine. După slujbă, o parte dintre ei au susținut un program artistic cu cântece și poezii închinate Sfântului Nicolae, apoi toţi copiii și-au primit darul: o pereche de ghete îmblănite, o iconiță cu Sfântul Nicolae și un pachet cu dulciuri”, a mărturisit părintele Vasile Macsim.

Proiectul a fost posibil datorită generozităţii enoriaşilor şi prin implicarea Fundației World Vision și a Primăriei Comunei  Rebricea.

Duminica 17 decembrie, în parohia Draxeni va fi organizat spectacolul de Colinde: ,,Am venit să colindăm și la sfinți să ne-nchinăm”, ajuns la a IV-a ediţie, la care vor participa coruri de copii din mai multe școli din împrejurimi.