În ziua de 21 decembrie, în satul Băncești, filie a parohiei Stâncășești, a continuat programul „Cutia de pantofi cu cadouri de Crăciun”, rezultat al parteneriatului creat de Preasfințitul Părinte Episcop Ignatie între Episcopia Hușilor și Parohiile ortodoxe române „Sfânta Veronica” din Coventry, păstorită de părintele Cornel Grecu, și „Sfântul Nicolae” din Londra, păstorită de părintele Eugen Darie.

Au fost identificate familiile cu mulţi copii şi cu o situaţie materială dificilă, cărora li s-au oferit ajutoare sub forma darurilor de Crăciun. Părintele protopop Vasile Lăiu a fost prezent în mijlocul acestora, în biserica nouă din filia Bănceşti, ctitorită de domnul Ionel Stan, unde, înainte şi după primirea darurilor, copii şi adulţi, au cântat colinde, exprimând bucuria Naşterii Pruncului Iisus în ieslea Betleemului.

Același proiect a adus bucurie și pentru mai multe familii din satul Știoborăni, protopopiatul Vaslui, care au primit ajutoare și daruri de Crăciun cu sprijinul voluntarilor din Asociația Tinerilor Ortodocși Vaslui.

Ultimele articole