Asezământul social „Sfântul Stelian” - Boțești, al Asociației „Filantropia Ortodoxă” Huși, a împlinit,  în  data  de 26 noiembrie 2019, când este pomenit ocrotitorul spiritual al așezământului, un an de la deschidere.

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor,  în după amiaza zilei de joi, 28 noiembrie 2019, a fost săvârșită o slujbă de mulțumire de către părintele consilier eparhial Vladimir Beregoi, președintele Asociației „Filantropia Ortodoxă” Huși, alături de preoții Dragoș Trofin, inspector eparhial, și Constantin Spătaru, parohul Parohiei Boțești, la care au participat copiii împreună cu personalul și colaboratorii așezământului.

„În decursul acestui an am desfășurat mai multe activități socio-educative și recreative pentru cei mici, iar pentru vârstnicii din cadrul serviciului de îngrijire am încercat să fim sprijin bătrâneților, prin activități gospodărești, companie și consiliere socială”, a menționat doamna Felicia Trofin, coordonatoarea așezământului.

„Toate acestea credem că au înlocuit tristețea cu bucuria, deznădejdea cu speranța și singurătatea cu dragostea oferită de marea familie a Asociației „Filantropia Ortodoxă” Huși.

Bucuriile și momentele frumoase trăite de copii ne dau speranța că lucrarea aceasta, începută cu binecuvântarea Preasfintitului Părinte Ignatie, îi va ajuta să ajungă oameni de bază ai societății” a precizat și părintele Vladimir Beregoi, președintele Asociației „Filantropia Ortodoxă” Huși.

Așezământul Social „Sfântul Stelian” – Boţeşti este parte integrantă a Asociației „Filantropia Ortodoxă Huși”. A fost înființat în 2018, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, și dispune de două module de asistență socială: un Centru de zi pentru 25 de copii și un Serviciu de îngrijire la domiciliu pentru 11 persoane vârstnice. Activitățile se desfășoară în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Boțești.

Ultimele articole