Seminarul Teologic „Sf. Ioan Gură de Aur” Huși a găzduit  miercuri, 11 mai 2022, atelierul cu tema „Comunicare și comuniune: online sau offlinesusținut de asist. dr. Bogdan- Vlăduț Brînză de la Facultatea de Teologie din Iasi. Evenimentul a făcut parte din activitățile conexe Simpozionului Internațional „Dumitru Stăniloae”, organizat de Mitropolia Moldovei și Bucovinei și Facultatea de Teologie „Dumitru Staniloae” din Iași.

Atelierul s-a adresat elevilor claselor a XII-a Seminar și Filologie, având ca moderator pe pr. prof. Petru Oprea.

Au fost parcurse diferite teme de actualitate din viața tinerilor elevi în perioada pandemiei: diferența dintre cursurile on-line și off-line; experiența multitasking-ului în viața de zi cu zi și activitatea școlară; importanța relaționării nemijlocite între tineri, având ca model relația dintre Persoanele Sfintei Treimi; sau prețuirea prezentului ca timp unic pentru formarea unei conduite morale demne și a unei cariere profesionale stabile;

Fiecare temă a fost dezbătută interactiv, elevii însușindu-și informațiile prin participare directă la discuțiile și experimentele atelierului.

În încheiere, a fost prezentată oferta Facultății de Teologie Ortodoxă din Iași, și oportunitățile noi pe care le oferă facultatea în parteneriat cu alte facultăți din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Ultimele articole