Drumul Caravanei „Dar de Crăciun” a Episcopiei Hușilor a continuat și marți, 14 decembrie 2021, în a cincea zi în care angajații Asociației „Filantropia Ortodoxă” Huși, coordonați de părintele consilier eparhial Vladimir Beregoi, alături de personal de la Centrul Eparhial Huși, au ajuns în casele copiilor pentru care darurile de Crăciun rămâneau, de prea multe ori, doar o poveste auzită de la alții.

Mașinile Caravanei au adus colinde și darurile mult așteptate în satele Huc, Plopoasa, Drăgești, Buhăiești, Brăhășoaia și Poiana din Protopopiatul Vaslui.

«Am descoperit, și în a cincea zi de caravană povești de viață deosebite și, de multe ori foarte triste, ale oamenilor simpli. Am mers în casele unor părinți singuri, care își cresc copiii orfani, frați mulți, în încăperi modeste, și am auzit de performanțe școlare obținute la lumina lămpii.

Ne-au impresionat părinții care se sacrifică pentru a le asigura posibilitatea de a urma diferite forme de învățământ, sau care sunt dispuși să ofere tot ce este mai bun pentru cei mici.

Astăzi am oferit geci, papuci, haine, dulciuri, alimente neperisabile și mai multe ajutoare financiare celor care au avut cea mai mare nevoie de ele», a relatat părintele Vladimir Beregoi, președintele Asociației „Filantropia Ortodoxă” Huși.

Luni, 13 decembrie, Caravana i-a vizitat pe copiii din satele Valea Mare, Siliștea și Todirești, iar miercuri, 15 decembrie, va merge în satele din zona Protopopiatului Bârlad.

Povestea continuă!

Puteți fi părtași la povestea noastră!

Puteți face donații în contul Asociației „Filantropia Ortodoxă” Huși deschis, la BCR filiala Huși

• Cont pentru lei: RO43RNCB0261160373430001

• Contul în Euro: RO59RNCB0261160373430004; SWIFT: RNCB RO BU

Ultimele articole