Joi, 9 decembrie 2021, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Ignatie, Caravana „Dar de Crăciun” a Asociației „Filantropia Ortodoxă” Huși, coordonată de părintele consilier eparhial Vladimir Beregoi, a ajuns la primii copii din satele Episcopiei Hușilor.

A fost prima zi în care „ajutoarele” lui Moș Crăciun au trecut direct pe la casele copiilor, dăruindu-le haine de iarnă, ghetuțe noi, lenjerie de corp, căciuli și mănuși, dulciuri și multă bucurie. Timp de două săptămâni, colindele vor răsuna pe cele mai greu accesibile drumuri din satele și cătunele Episcopiei Hușilor, vestind Nașterea Domnului și aducând multă bucurie și speranță.

«Am pornit astăzi, împreună cu voluntarii Asociației noastre, în sunetul colindelor care se auzeau din mașinile caravanei, la copiii din satele cele mai izolate ale Episcopiei Hușilor.

 Am mers în partea de sud a Protopopiatului Bârlad, în localitățile Fruntișeni, Grivița, Brădești, Docani, Docăneasa, Valea Lungă și Tălășmani.

Ne-am propus să ajungem la aproximativ 400 de copii din aceste localități, micuți care trăiesc în condiții foarte modeste și pentru care sprijinul oferit este esențial.

Ne străduim să ajungem în casele celor cărora nimeni nu le trece pragul și să mângâiem inimile celor greu încercați, să aducem bucurie în locul tristeții, vestind prin colinde Nașterea Pruncului Iisus Hristos.

Mulțumim Părintelui nostru Episcop Ignatie pentru tot sprijinul acordat și pentru continuitatea pe care o asigură acestor programe filantropice, precum și tuturor prietenilor Asociației „Filantropia Ortodoxă”, din țară și străinătate, pentru sprijinul acordat» a menționat părintele consilier eparhial Vladimir Beregoi, președintele Asociației „Filantropia Ortodoxă” Huși.

Este a IV-a ediție a programului eparhial „Dar de Crăciun”, derulat de Episcopia Hușilor prin Asociația „Filantropia Ortodoxă” Huși. Anul trecut, cu sprijinul Centrului Eparhial, a parohiilor din cele trei protopopiate și a multor oameni de bine din țară și străinătate, Caravana a reușit să ajungă la peste 4000 de copii din județul Vaslui și din Basarabia, precum și la mai multe familii de vârstnici.

Ultimele articole