Cu binecuvântarea Părintelui Episcop Ignatie al Hușilor, marți, 14 mai 2024, la sediul Protopopiatului Huși, în sala de conferințe, va fi lansat volumul „Rugăciuni ale Euharistiei Partea 1: Mărturii și anaforale primare”, scrisă de dl. Lect. Univ. Dr. Mihail Khalid Qaramah, de la Facultatea de Teologie din Alba Iulia, Universitatea 1 Decembrie.

Volumul va fi prezentat de Părintele Conf. Univ. Dr. Roger Coresciuc, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae”, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, din Iași.

            Evenimentul va începe la ora 16:00, în Sala de conferințe a Protopopiatului Huși, Str.1 Decembrie, mun. Huși, județul Vaslui.

            Mihail Khalid Qaramah este doctor în Teologie al Universității "1 Decembrie 1918" din Alba Iulia și lector la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia. Este membru al asociației internaționale "Society of Oriental Liturgy", al "Societății Române de Studii Bizantine" și al "Asociației pentru Studii Slave, Est-Europene și Eurasiene". Este și directorul Centrului de cercetări inter-religioase și psihopedagogie creștină al Facultății de Teologie din Alba Iulia. Cercetarea lui se concentrează pe aspecte privitoare la istoria ritului bizantin, cu precădere a liturghiei bizantino-slave în spațiul românesc, la tradițiile liturgice răsăritene și la reforma liturgică în Biserica Ortodoxă.