Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ignatie, în perioada Postului Mare, la Catedrala Episcopală din Huși vor fi susținute cateheze în cadrul cărora va fi explicată Sfânta Liturghie.

 

„Urmărim să-i familiarizăm pe cei prezenți cu fiecare moment al Sfintei Liturghii (rânduiala Liturghiei Sfântului Ioan Gură de Aur), atât cele săvârșite în pregătirea slujbei sau exclusiv în Sfântul Altar, cât și semnificațiile gesturilor ce însoțesc rugăciunile și principalele momente ale acesteia.

Nimic din ceea ce alcătuiește Sfânta Liturghie nu este întâmplător, ci are un înțeles și o profunzime care, descoperite, ne vor ajuta să participăm cu mult mai multă râvnă și să acordăm Liturghiei locul pe care îl merită în viața noastră.

 Întâlnirile vor avea loc în fiecare duminică seară, după Slujba Vecerniei și a Pavecerniței Mici”, a precizat părintele Dositei Gorbachevskiy, eclesiarhul Catedralei Episcopale din Huși.

Amintim că pe parcursul Postului Mare, la Catedrala Episcopală din Huși, Liturghia Darurilor mai înainte sfințite va fi oficiată zilnic, în cursul săptămânii, de luni până vineri. În zilele de luni, miercuri și vineri, Liturghia Darurilor va fi oficiată începând cu ora 17.00.

Preasfințitul Părinte Episcop Ignatie va oficia, în fiecare zi de luni, Liturghia Darurilor mai înainte sfințite la Catedrala din Huși, iar în după-amiezile zilelor de miercuri și vineri, va sluji în parohiile din cele trei protopopiate din Eparhie.

La îndemnul Preasfinției Sale, în bisericile parohiale, această slujbă va fi săvârșită în după-amiaza zilelor de miercuri și vineri, pe tot parcursul Postului Mare.

Ultimele articole